Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003

Motion Team

«Αν συμφωνείς με την Ευρωπαϊκή Ενωση - όχι γενικά με την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή συνεργασία - με τα Ευρωσυντάγματα, όση κριτική και αν κάνεις, αυτή η κριτική δεν μπορεί να πιάσει τόπο από τη στιγμή που δέχεσαι ότι στην κοινωνία το κουμάντο το κάνει το μεγάλο κεφάλαιο».

Την επισήμανση αυτή έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την πορεία της χώρας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ετοιμάζεται ιδεολογικά και πολιτικά με τη δράση του και με την ψήφο του για να αντιμετωπίσει χειρότερες μέρες που μπορεί να αποδειχθούν λιγότερο χειρότερες αν ξεκαθαριστούν τα πράγματα με την πολιτική της ΕΕ και με την πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στην ομιλία του εμφανίστηκε πλήρως ταυτισμένος με τις επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής υπενθύμισε τη συναίνεση που το κόμμα του πρόσφερε στην κυβέρνηση και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Οσο δε για τον Ν. Κωνσταντόπουλο, αυτός τάχθηκε υπέρ της πολιτικής ενοποίησης για την οποία μάλιστα ζήτησε δημιουργία σχετικής ιδεολογίας.