Τα απεργιακά
Σάββατο 25 Οχτώβρη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την υπόθεση του Οδυσσέα Τσενάι. Ομως στην απεργία των δημοτικών υπαλλήλων τα ...βρήκαν μια χαρά. Οπως και με την Ντόρα Μπακογιάννη, αντίστοιχα.

Ετσι τα ΜΑΤ έπιασαν δουλιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και, με τα... μέσα που διαθέτουν, άνοιξαν τις χωματερές, ενώ πάνω από το κεφάλι των απεργών κρέμονται δικαστικές αποφάσεις και απειλές πολιτικής επιστράτευσης.

Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς πώς οι «κακομαθημένοι», «υπερβολικοί» και «τεμπέληδες» δημοτικοί υπάλληλοι, όπως τους αποκαλούν τώρα, ξαφνικά θα γίνουν «στήριγμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όταν όλοι αυτοί θα ζητάνε την ψήφο τους στις εκλογές σε μερικούς μήνες.

Και μάλιστα θα τάζουν κι από πάνω ρουσφέτια για διορισμούς σε δήμους και σε κοινότητες, ως γνήσιοι εκσυγχρονιστές, που όλο το χρόνο προωθούν την αξιοκρατία, εκτός βέβαια από την προεκλογική περίοδο.

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ οι απεργίες που συγκλονίζουν τη γειτονική Ιταλία για το ασφαλιστικό. Κάπου έχουμε ξανακούσει για συντάξεις στα 65, με 35 και 40 χρόνια προϋπηρεσία, όπως το νομοσχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση...

Μάλλον στη διαβόητη σύγκλιση και την περίφημη «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» των Σημίτη και Ρέππα φέρνει η υπόθεση. Είναι περίεργο όμως. Είχαμε την εντύπωση ότι στην Ιταλία έχουν «δεξιά» κυβέρνηση, την οποία μάλιστα αντιμάχεται η «κεντροαριστερά». Πώς γίνεται να υπάρχουν τόσα κοινά στοιχεία;

Δυο λύσεις υπάρχουν: ΄Η ο Μπερλουσκόνι ήταν τελικά αριστερός και δεν το είχαμε αντιληφθεί ή κάποιοι σε αυτήν εδώ τη χώρα μας δουλεύουν κανονικότατα.

ΜΕ ΤΟΝ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα συναντηθεί την Τετάρτη, όπως μαθαίνουμε, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στα πλαίσια των επαφών του γραμματέα με τα στελέχη για την προεκλογική συστράτευση. Συνάντηση που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δε βλέπει με καθόλου κακό μάτι, όπως λέγεται...

Τελικά, πολλά μπορεί να τους χωρίζουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ (ιδίως σε επίπεδο φραστικών αντιπαραθέσεων), όμως οι εκλογικές λίστες ...ενώνουν.