ΓΚΑΖΙ
Αργός θάνατος για βιοτέχνες και εργαζόμενους

Το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μη χάσουν τη δουλιά τους και να επιδιορθώσουν τα κτίριά τους

Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στο Γκάζι
Συγκεκριμένα μέτρα, για να μη χάσουν τη δουλιά τους δεκάδες βιοτέχνες και εκατοντάδες εργαζόμενοι στην περιοχή «Γκάζι» της Αθήνας, ζητά από την κυβέρνηση, με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε και απευθύνεται στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, δεκάδες βιοτέχνες, αλλά και κάτοικοι στην περιοχή «Γκάζι», ζουν από το 1987 - '88 τον αργό θάνατο. Από τότε και μέχρι σήμερα, δεν επιτρέπεται καμία οικοδομική εργασία στην παραπάνω περιοχή, με αποτέλεσμα οι κτιριακές εγκαταστάσεις να βρίσκονται σε χείριστη κατάσταση και από άποψη ασφάλειας και από άποψη συνθηκών δουλιάς.

Ετσι - τονίζει ο Σπ. Στριφτάρης - εκτός του κινδύνου να πέσουν και να καταπλακώσουν εργαζόμενους και τον εξοπλισμό τους, οι άνθρωποι αυτοί δεν τολμούν να κάνουν καμία επένδυση, γιατί από τότε ζουν με την απειλή να διωχτούν από την περιοχή. Μια για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, μια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα σωρό άλλες αιτίες τούς ανακοινώνονται κατά καιρούς και ότι πρέπει να φύγουν. Παράλληλα, όμως, με αυτούς που είναι υπό διωγμό, διάφοροι μεγαλοσχήμονες, στα ίδια τετράγωνα, αγοράζουν γη και κτίρια και αυτά τα τετράγωνα εξαιρούνται από την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, εκτός από τα μέτρα που ζητά να πάρει η κυβέρνηση για να μη χάσουν τη δουλιά τους οι εργαζόμενοι στο «Γκάζι», ερωτά την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ εάν η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να τους δοθεί η άδεια για να επιδιορθώσουν τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις και πότε.