Τα ανέλπιστα...
Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΑΥΤΟ ΠΙΑ ήταν ανέλπιστο νέο! Ο Χρήστος Πρωτόπαππας, δήλωσε ότι η έλευση Πάγκαλου ως προϊσταμένου της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ ενισχύει την «ιδεολογικοπολιτική πάλη με τη Νέα Δημοκρατία». Εν ολίγοις, η επικείμενη προεκλογική αντιπαράθεση θα είναι «ιδεολογικοπολιτική» και, μάλιστα, με ύφος Πάγκαλου...

Πάντως, πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πώς το εννοούν αυτό. Μήπως με τις αντιπαραθέσεις που είχαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ του τύπου «είστε διεφθαρμένοι», «εσείς είστε πιο διεφθαρμένοι»; `Η με το ποιος αρχηγός από τους δύο είναι πιο ψεύτης και ανακόλουθος;

Εκτός πια και θεωρούν ως «ιδεολογικοπολιτική» κόντρα το ποιος είναι πιο Ευρωπαίος και πιστεύει στα ιδανικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης περισσότερο, ποιος επέλεξε πρώτος τους «ευρωπαϊκούς δρόμους» και όλα τα σχετικά.

Εδώ παρακαλούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συμπεριλάβουν και το Συνασπισμό. Η ψήφος στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και ο «ευρωπαϊσμός» που τον διακρίνει του παρέχει το δικαίωμα να συμμετάσχει, αν μη τι άλλο.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ είδηση διέρρευσε από τη χτεσινή διυπουργική σύσκεψη για το «πακέτο Σημίτη» και την εφαρμογή του. Οι 25.000 προσλήψεις σε θέσεις μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο θα γίνουν -λέει- με αξιοκρατικά κριτήρια και εκτός διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

Οχι, βέβαια, πως η «μεσολάβηση» του ΑΣΕΠ θα έλυνε ριζικά το πρόβλημα και θα εξοστράκιζε ολοκληρωτικά το ρουσφέτι, αλλά -τέλος πάντων- αφήνει μια γεύση διαφάνειας και ισοτιμίας.

Πάντως, δε νομίζουμε να υπήρξε Ελληνας που δε χαμογέλασε ακούγοντας το προαναφερόμενο. Πώς να το κάνουμε, «αξιοκρατικά κριτήρια» και ΠΑΣΟΚ σε προεκλογική περίοδο είναι ο ...ορισμός της ασυμβατότητας. Τα δυο αυτά στοιχεία είναι αδύνατο να συνυπάρξουν.

ΠΑΛΙ ξαναβγήκε περιοδεία σε λαϊκές αγορές ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κ. Κουλούρης. Τούτη τη φορά, όμως, ήταν μαζεμένος. Μέχρι και για φτηνές τιμές έκανε λόγο. Προφανώς, η προχτεσινή αποκάλυψη για το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου του, που λαθροχειρεί αδιάντροπα υπέρ των σούπερ μάρκετ και σε βάρος των πωλητών στις λαϊκές αγορές έπιασε τόπο...