ΟΔΗΓΗΤΗΣ

«Οδηγητής» πασών των γενεών
Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003

Συνάντηση «πασών των γενεών» του «Οδηγητή» έγινε την περασμένη Κυριακή. Εκεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της Ηλιούπολης συναντήθηκαν κάποιοι που έγραψαν τον «Οδηγητή» στην παρανομία της δικτατορίας και δεν πρόλαβαν να δώσουν το τελευταίο «μασούρι» γιατί τους συνέλαβε η χούντα. Ηταν εκεί συντάχτες, τεχνικοί και όσοι δούλεψαν στη διακίνηση από τη μεταπολίτευση και μετά και έγραψαν τον «Οδηγητή», που πουλούσε κοντά 55.000 φύλλα κάθε βδομάδα - μοναδικό ρεκόρ σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, τότε, για εφημερίδα πολιτικής νεολαίας.

Η πρόσκληση ήταν προς όλους που έγινε δυνατό να βρεθούν. Και ήρθαν κοντά στους 70, που σήμερα ασχολούνται είτε με τη δημοσιογραφία ή ακολουθούν άλλα επαγγέλματα. Κοινός πάντως τόπος ήταν πως ο «Οδηγητής» καθόρισε τη ζωή τους συνολικά, καθώς υπήρξε τρόπος ζωής για όλο το προσωπικό.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η σημερινή συντακτική ομάδα του «Οδηγητή», που είχε την ευκαιρία ν' ακούσει - και να καταγράψει - πολλά από «πρώτο χέρι». Ηδη ο «Οδηγητής» ετοιμάζεται να γιορτάσει τη συμπλήρωση 900 φύλλων...