Κοινοί συκοφάντες
Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

Χαραλαμπίδου, Κανταράς, Παυλίδης: Στελέχη του συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΝ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τα ονόματά τους είναι συνώνυμα του όρου ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ. Και με την αρχαιοελληνική σημασία της έννοιας, και με τη σύγχρονη - λαϊκή, όπως και με όσα αυτή συνεπάγεται.

«Η ΑΥΓΗ»: Επίσημο ή ανεπίσημο δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΝ. Υιοθέτησε χτες αμάσητη και πρόβαλε μια αισχρή συκοφαντία που εκτόξευσαν προχτές οι τρεις προαναφερόμενοι. Ταυτίστηκε με τους συκοφάντες. Δε λυπούμαστε καθόλου. Εξις δευτέρα φύσις.

Τόλμησαν, όλοι μαζί, να πουν και να γράψουν ότι στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο Θ. Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚ Θεσσαλονίκης διπλοψήφισε, μία στο εργοστασιακό σωματείο του και μία στο κλαδικό και κατά συνέπεια έχει συμβάλει στο όργιο νοθείας που διαπιστώνεται ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΘ.

Γνωρίζουν, όμως, από πρώτο χέρι, όλοι μαζί - και οι τρεις της Θεσσαλονίκης και η «Αυγή» - ότι ο Θ. Κυριακίδης ψήφισε για αντιπροσώπους μόνο στο εργοστασιακό σωματείο του. Οπως γνωρίζουν επίσης όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την πραγματική νοθεία. Στοιχεία που φέρουν βαριά τη βούλα και των συνδικαλιστών του ΣΥΝ στο ΕΚΘ (ορισμένα από αυτά δημοσιεύουμε στη σελίδα 13 του σημερινού «Ρ» και έπεται συνέχεια...).

Δεν τους ζητάμε να ανακαλέσουν. Ακόμα και το φτύσιμο σε τέτοια υποκείμενα πάει χαμένο.