Λαθρο-ψαρεύουν σε θολά νερά
Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003

Οι δυο «μεγάλοι» του νεοφιλελευθερισμού έριξαν τα δίχτυα τους και δόλωσαν τα παραγάδια τους, με δολώματα υποσχέσεων ακόμη και με πλαστικό καραβιδάκι.

Ψαρεύουν σε θολά νερά, αφήνοντας μελάνι, ως σουπιές, για να παραπλανήσουν, για να επαναφέρουν στα κομματικά τους ιχθυοτροφεία από κήτη ως την αθερίνα.

Ψαρεύουν αυτούς που τους έβριζαν, αυτούς που απομάκρυναν και απέλυσαν «από το τηλέφωνο», τους δικούς τους και τους έξωθεν εξωμότες καιροσκόπους και τα «απολωλότα πρόβατα», γιατί «κανείς δεν τους περισσεύει».

Ετσι επανέρχεται δριμύτερος ο μόνιμος αντιρρησίας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όλο και αποσύρεται στα οινοφόρα αμπέλια του και όλο επανέρχεται στην πρώτη πρόσκληση για να σώσει την Ελλάδα και, ιδιαίτερα, το κομματικό καράβι που ταξιδεύει χωρίς μπούσουλα.

Η άλλη πλευρά ερωτοτροπεί ανοιχτά με τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας και ατυχήσαντα ιδρυτή κόμματος, ενώ - επί του παρόντος - ο Αντώνης Σαμαράς και για τη γνωστή υπόθεση της «μίας ψήφου» συναντά, σχετικά με το ενδεχόμενο επανόδου του, τη λυσσαλέα αντίδραση του γενάρχη της πολιτικής οικογένειας της Κρήτης, επιφυλάσσοντας μελλοντικές θέσεις για τα νέα της βλαστάρια και ηγετική παρουσία στη σημερινή δήμαρχο της πρωτεύουσας, που όλο διαβεβαιώνει ότι θα μείνει ως το τέλος στη θέση της, αλλά οι ανάγκες αν το απαιτήσουν ...όλα για τη σωτηρία της πατρίδας!

Σ' αυτήν τη λαθραλιεία πρώην ανεπιθύμητων, γραφικών προσώπων τύπου Μπερτόδουλου, τέως παπανδρεϊκών και νυν εκσυγχρονιστών για να μη «λείψει κανείς που δεν περισσεύει» περιλαμβάνονται και τα ελάχιστα εκείνα ξεφτίδια «αριστεροσύνης» που όλο και περισσότερο κατεβαίνουν στου κακού τη σκάλα για να «προσθέσουν» στο κομματικό μωσαϊκό των δυο «μεγάλων» το μηδενικό της «δημιουργικής λογιστικής».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ