Τα ... κανάλια και οι άλλοι
Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΧΙ ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ, αλλά να τους τα πούμε και φέτος: Χτες υπήρξαν επεισόδια μεταξύ ομάδων νεαρών και ΜΑΤ, ενώ κάπου κάποιοι κάνανε πορεία με κάποια αιτήματα και κάποια συνθήματα. Η συνήθης αντιμετώπιση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Προφανώς, όλο και λιγότερο χωράνε αυτά που πραγματικά σκέπτεται ο κόσμος στον ψευτόκοσμο που δημιουργούν και στις φατρίες των «προσωπικοτήτων», που, υποτίθεται, εκφράζουν την «κοινή γνώμη».

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΠΟΙΟ άγχος κι αν είχαν στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, έφυγε: Ανακοινώνεται - πολύ πιθανόν και σήμερα - η εκλογική συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με την ΑΕΚΑ του Νίκου Μπίστη.

Οπως καταλαβαίνετε, μετά από τέτοια εξέλιξη, δε μένει παρά να περιμένουμε την εκλογική επέλαση της ...«κεντροαριστεράς», αφού προφανώς η δυναμική που αναπτύσσεται είναι τεράστια.

Αλλωστε, έχει ανακοινωθεί και η σημερινή συνάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που θα εκπροσωπήσει τους κυβερνώντες, και του Νίκου Μπίστη, που θα εκπροσωπήσει την ΑΕΚΑ (λες και υπάρχει και κανείς άλλος για να την εκπροσωπήσει)!

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ πάρει χαμπάρι, αλλά το διαλαλούν κιόλας. Ο λόγος για το «διεθνή οίκο» (έτσι λέγεται ευγενικά) «Σμιθ και Μπάρνεϊ», που χαρακτηρίζει «σημαντικά υποτιμημένη» τη μετοχή της ΔΕΗ και προτείνει την αγορά της.

Μπορεί στα καταστήματα να είμαστε στην αρχή της χειμερινής περιόδου, αλλά προφανώς η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει εκλογών και προϋπολογισμού, έχει κηρύξει ...εκπτώσεις.

Και καλά να ξεπουλάς ένα εμπόρευμα που αγόρασες. Ομως, να τους θυμίσουμε πως τις ΔΕΚΟ δεν τις κληρονόμησαν από τον παππού τους, ούτε είναι οικοπεδάκι τους για να το πουλάνε.



Παπαγεωργίου Βασίλης