«Συρμού» μελωδικά ταξίδια
Κυριακή 30 Νοέμβρη 2003

Ο Ν. Ζιώγαλας με τους Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη, στο «Συρμό»
Μπαλάντες και λαϊκά, αλλά και ποπ, ροκ, τζαζ ακούσματα συνθέτουν τις «Ανισόπεδες Μουσικές Διαβάσεις» αυτής της περιόδου στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661).

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, το μουσικό στέκι θα πλημμυρίζει από τα τραγούδια του Μίλτου Πασχαλίδη. Ο γνωστός τραγουδοποιός παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλιά του με τίτλο «Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος», που φέρει την υπογραφή του ίδιου στους στίχους, καθώς και των Αλκη Αλκαίου, Οδυσσέα Ιωάννου, Δημήτρη Αποστολάκη και Θοδωρή Παυλάκου. Παράλληλα, προσφέρει μελωδικούς σταθμούς από το σύνολο της δισκογραφίας του: «Παραμύθι με λυπημένο τέλος», «Κακές συνήθειες», «Βυθισμένες άγκυρες».

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (μέχρι τις 16/12), στο «Συρμό», ο Νίκος Ζιώγαλας συναντά τον Γιώργο Αλουπογιάννη και τον Δημήτρη Κοργιαλά. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ποπ, ροκ και παραδοσιακά ακούσματα με πιο σύγχρονες ενορχηστρώσεις, με ξένα τραγούδια, αλλά κυρίως με τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα από τις συνεργασίες του με τους Ν. Πορτοκάλογλου και Μ.Φάμελο και από το τελευταίο του cd «Εϊ, τι κάνεις εκεί;» - με επιρροές από παραδοσιακά ακούσματα. Ο Γιώργος Αλουπογιάννης ερμηνεύει και τραγούδια από την τελευταία του δουλιά «Μια φάση περνάω κι εγώ μην το κάνουμε θέμα» και ο Δημήτρης Κοργιαλάς από το δίσκο του «Ασ' τα δύσκολα σε μένα».

Κάθε Τετάρτη (μέχρι τις 17/12), το πρόγραμμα εστιάζει στη μοναδική γοητεία των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, τα οποία ερμηνεύει η Αφεντούλα Ραζέλη, σ' ένα πρόγραμμα με τίτλο «Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες». Η τραγουδίστρια, μετά τον πρώτο της δίσκο, «Στη φωτιά να ρίχνεις μέλι», ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό της δίσκο.

Κάθε Πέμπτη στη σκηνή του «Συρμού», εμφανίζονται το επταμελές νεανικό συγκρότημα «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», με τζαζ, μπλουζ, ροκ και progressive ήχο, αλλά και παραδοσιακά ακούσματα και ο τραγουδοποιός Απόστολος Μπουλασίκης. Δημιουργός, που μέχρι σήμερα έχει υπογράψει σημαντικές συνεργασίες, παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλιά με τίτλο «Της πόλης ξωτικό», καθώς και παλιότερα τραγούδια του.