ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Δοκιμασία για Ολυμπιακό - ΑΕΚ

Ευκολότερο έργο για τον Παναθηναϊκό, που θα υποδεχτεί στη Λεωφόρο την Προοδευτική

Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2003

Sportidea

Η κόντρα Αρη και Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα
Δοκιμάζεται σήμερα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Αρη. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά εύκολο έργο δε συμβαίνει όμως το ίδιο και για την ΑΕΚ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα παιχνίδια της σημερινής 14ης αγωνιστικής:

Στο γήπεδο της Καλαμαριάς ο Αρης των μύριων προβλημάτων, διοικητικών και αγωνιστικών, θα υποδεχτεί τον πρώτο του βαθμολογικού πίνακα Ολυμπιακό (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο τεχνικός ηγέτης των «κιτρίνων», Ολε Σκόμποε, τόνισε για το παιχνίδι: «Αναμφίβολα παίζουμε με την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων. Γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες μου τις δυσκολίες του αγώνα και ελπίζω ότι θα αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ποντάρουμε πολλά στη βοήθεια του κόσμου μας». Στην αντίπερα όχθη ο Ουκρανός προπονητής των «ερυθρολεύκων» επισήμανε: «Κάθε ματς έχει τις δυσκολίες του. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε αλώβητοι από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Μπορεί να είναι σε άσχημη κατάσταση, όμως η ιστορία του είναι μεγάλη και τον καθιστά επικίνδυνο».

Με τον αέρα από τη μεγάλη νίκη στο «Αϊμπροξ Παρκ» ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στη Λεωφόρο την Προοδευτική (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο προπονητής του ΠΑΟ, Ιτζακ Σουμ, υποστήριξε: «Πρέπει πάση θυσία να ξεχάσουμε τη νίκη - πρόκριση επί της Ρέιντζερς και να αφοσιωθούμε σε αυτό το ματς. Μην πάθουμε τα ίδια όπως με τον Ακράτητο. Πάνω από όλα πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο, άσχετα αν είναι μεγάλος ή μικρός. Με πειθαρχία και προσοχή πιστεύω ότι θα φτάσουμε στην επικράτηση».

Γερή κόντρα θα γίνει στο Ηράκλειο μεταξύ του ΟΦΗ και της ΑΕΚ (18.15 ΝΕΤ). Ο κόουτς των Κρητικών, Γιώργος Φοιρός, που ξεκίνησε καλά στον πάγκο δηλώνει: «Η ΑΕΚ είναι ίσως η πλέον ποιοτική ομάδα στην Ελλάδα. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τα ατού της και να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι δε θα έχουμε το άγχος εμείς». Οσον αφορά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς υποστηρίζει: «Ο ΟΦΗ είναι ισχυρός στην έδρα του και πρέπει να παίξουμε έξυπνα και δυνατά, ώστε να φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης από το Ηράκλειο. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Sportidea

Εύκολο έργο θεωρητικά για τον ΠΑΟ απέναντι στην Προοδευτική
Στον Πύργο ο Πανηλειακός θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά τη βαριά ήττα την περασμένη βδομάδα από τον Ιωνικό, απέναντι στον Ηρακλή (14.45), που μετράει δυο νίκες σερί με προπονητή τον Γίμπλαντ. Ο Σάκης Τσιώλης είπε: «Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες και έχει ανεβασμένο ηθικό. Πρέπει να επιβάλουμε εμείς το παιχνίδι μας και να φτάσουμε στην κατάκτηση των τριών πόντων. Η ήττα από τον Ιωνικό πιστεύω ότι ήταν μια κακή παρένθεση». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σουηδός Γίμπλαντ: «Πρέπει από την αρχή να δείξουμε τις προθέσεις μας. Πάμε στον Πύργο για τη νίκη και νομίζω ότι οι παίκτες μου μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του ματς».

Ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει στη Νέα Σμύρνη τον ουραγό Ακράτητο (14.45). Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο δήλωσε: «Μπορεί ο Ακράτητος να είναι τελευταίος, όμως έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να αγωνιστούμε δυνατά, ώστε να φτάσουμε στην επιτυχία». Αισιόδοξος είναι ο προπονητής της ομάδας των Ανω Λιοσίων, Αντώνης Κασδοβασίλης: «Μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟ δικαιούμαστε να ελπίζουμε σε κάτι καλό».

Τέλος, στην Ξάνθη η Σκόντα θα κοντραριστεί με τον Ιωνικό (14.45). Και οι δυο τεχνικοί, Νίκος Καραγεωργίου και Βαγγέλης Βλάχος, αμφότεροι υποστηρίζουν ότι θα γίνει ένα ανοιχτό ματς, με τις δυο ομάδες να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την επικράτηση.