Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Κατερίνα Φαχιρίδου

«Λευκός Πύργος», «Ικαρος 2004», Ανοικτό Πρωτάθλημα και Χριστουγεννιάτικο Κύπελλο στη Θεσ/νίκη

Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003

Η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας W.I.M. Κατερίνα Φαχιρίδου (2262 ΕΛΟ)
Παρά την απουσία των τριών WGM από το πρόσφατο Πρωτάθλημα Γυναικών στον Ασπρόπυργο, δηλαδή της Αννας - Μαρίας Μπότσαρη της Μαρίνας Μακροπούλου και της Μαρίας Κουβάτσου, το πρωτάθλημα ήταν πολύ αγωνιστικό και με πολλές εναλλαγές στην κορυφή, σχεδόν μέχρι τον τελευταίο γύρο: Κόντου - Στείρη 0-1, Γράψα - Οικονομοπούλου 1/2, Στεφανίδη - Φαχιρίδου 1/2, Παπαδοπούλου - Σπερδούκλη 1/2 και Μάκκα - Πετράκη 1-0.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η σκακίστρια του ΣΟ Καβάλας, Κατερίνα Φαχιρίδου με 7 β. σε 9 αγώνες, 2η η Βέρα Παπαδοπούλου με 6,5 3η η Αλεξάνδρα Στείρη με 6 β. 4η - 5η Ιουλία Μάκκα και Ελλη Σπερδόκλη με 5 β., 6η η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και Διεθνής Μετρ Εύα Κόντου με 4,5 βαθμούς κ.ά.

Αγωνιστικό ήταν και το 53ο Πρωτάθλημα Ελλάδας Αντρών με τους τρεις πρώτους - όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο φύλλο -Χαλκιά Στ. Μαστροβασίλη Δημ. και Μπανίκα Χριστ. που θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε αγώνες μπαράζ, αλλά και με τους αμέσως τρεις επόμενους της τελικής κατάταξης, Παπαϊωάννου, Μαστροβασίλη Θαν. και Νικολαΐδη Γ. που ισοβάθμησαν στις θέσεις 4-6 με 6 βαθμούς!

* Αρχισαν χτες Σάββατο (ώρα 5.00) συνεχίζονται σήμερα Κυριακή (ώρα 10.00 π.μ.) και μέχρι τις 28 Δεκέμβρη οι σκακιστικές εκδηλώσεις της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. Οι αγώνες για τον «Ικαρο 2004», τον «Λευκό Πύργο» κλπ. διεξάγονται στην Αγ. Δημητρίου 37 στη Θεσσαλονίκη.