ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κρίσιμο σημείο
Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003

Sportidea

Σε κρίσιμο σημείο για τα ευρωπαΪκά τους όνειρα φθάνουν σήμερα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός
Με στόχο να προσπεράσουν με επιτυχία τα εμπόδια σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι της φετινής Ευρωλίγκας, όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση οι τρεις ελληνικές ομάδες Παναθηναϊκός ΑΕΚ και Ολυμπιακός αγωνίζονται σήμερα στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

ΚΡΚΑ - ΠΑΟ (21.40)

Με το καινούριο μεταγραφικό του απόκτημα Χάρις Μουγεζίνοβιτς στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη στο Νόβο Μέστο, με αντίπαλο την ΚΡΚΑ, ώστε να σβήσει την εντός έδρας ήττα του από την ΤΣΣΚΑ και να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Μουγεζίνοβιτς θα δώσει το «παρών» και όπως δηλώνει η παρουσία του θα υποσκελίσει το κενό από τον τραυματισμό του Μπάτιστ. Αλλωστε, για το συγκεκριμένο αγώνα ο «Ζοτς» δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επικράτηση στις μάχες κάτω από τα καλάθια, αφού το θεωρεί ως ένα από σημεία -κλειδιά. «Η Κρκα είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει εξαιρετικά στην επίθεση, σουτάρει πολύ και τρέχει στον αιφνιδιασμό. Αυτό σημαίνει πως εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να παίξουμε επιθετική άμυνα κι αυτή τη φορά να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ απ' ό,τι συνήθως».

ΑΕΚ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ανω Λιόσια 21.40)

Με αρνητικό ρεκόρ νικών 1-5 ως τώρα η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάει πουθενά αν χάσει κι άλλο εντός έδρας παιχνίδι, επομένως δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτα άλλο από το πώς θα κερδίσει σήμερα κόντρα στην Παρτιζάν. Ο Φώτης Κατσικάρης προβληματίζεται μεν από την εικόνα που παρουσιάζει εσχάτως η ομάδα και η οποία της έχει στοιχίσει έξι ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, ωστόσο αισιοδοξεί πως αν οι παίκτες του επαναλάβουν την εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην άμυνα, τότε μπορούν να πάρουν τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που, θεωρεί ικανή να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε ρυθμό έχει ο αγώνας. Ο Ελληνας τεχνικός αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νίκο Ζήση, που έχει ράγισμα σε δάχτυλο του χεριού του και θα φορέσει προστατευτικό νάρθηκα, και με τον Κουάντρε Λόλις, που στην προπόνηση της Τρίτης χτύπησε στον ώμο και η συμμετοχή του δεν είναι απολύτως βέβαιη από τη στιγμή που πονάει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Κορυδαλλός 21.40)

Με σκοπό τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και μάλιστα την πρώτη εντός έδρας που θα τον διατηρήσει στο κυνήγι της πρόκρισης ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αλμπα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα ευελπιστεί ότι οι παίκτες του δε θα πετάξουν το πλεονέκτημα έδρας για μια ακόμη φορά, αφού άλλωστε περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν. «Εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε και μέσα από την προσπάθεια να αναζητούμε τη νίκη. Το ξέρουμε καλά ότι αν δεν κερδίσουμε την Αλμπα, τότε η νίκη στο Βιλερμπάν δε θα έχει καμία απολύτως αξία», επισήμανε ο Ντράγκαν Σάκοτα, αναφερόμενος στο παιχνίδι της Πέμπτης, ενώ αναφερόμενος στη γερμανική ομάδα τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνη μακριά από την έδρα της. «Η Αλμπα είναι μια ομάδα με παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί και πάντα σε υψηλό επίπεδο, αφού δίνει κάθε χρόνο το παρόν στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία ότι έχει κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι, αφού ακόμα και στα παιχνίδια που έχασε, ειδικά μάλιστα αυτά που έδωσε μακριά από τη Γερμανία ήταν πάρα πολύ καλή».