ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Μεγαλοστομίες για την Παιδεία και τον Πολιτισμό
Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003

Eurokinissi

Την ανεπάρκεια του προϋπολογισμού ως προς το να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της Παιδείας και του Πολιτισμού κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές κομπορρημοσύνες σχετικά με τις δαπάνες της τάξης του 8% στην Παιδεία, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης σημείωσε ότι «σχεδόν τίποτα απ' αυτά δεν υλοποιείται. Τα σχολειά μας εξακολουθούν να έχουν εφιαλτικό πρόβλημα στέγης. Το προσωπικό παρουσιάζει ελλείψεις και ένα μεγάλο μέρος αυτού του προσωπικού, κάτω από το χαρακτήρα του ωρομίσθιου, προσπαθεί να επιτελέσει το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό του καθήκον, στηριγμένο στο συγκινητικό του ηρωισμό. Οσο για τα ολοήμερα σχολεία και αυτά πραγματικά είναι ένα όραμα για την κάθε λαϊκή οικογένεια, αλλά έτσι όπως λειτουργούν σε λίγο θα καταντήσουν να είναι πρόβλημα».

Αναφορικά με τον Πολιτισμό ο Γιώργος Χουρμουζιάδης τόνισε πως «η κυβέρνηση παραμένει παγιδευμένη στην ξεπερασμένη άποψη για τον Πολιτισμό, μια άποψη που πιστεύει ότι Πολιτισμός είναι οι εκδηλώσεις βιτρίνας, τα καλλιτεχνικά προϊόντα και όχι τελικά η ουσία, η ποιότητα - όπως λέω στην ομιλία μου - της ζωής». Παράλληλα ο Γιώργος Χουρμουζιάδης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση σήμερα ταυτίζει τον Πολιτισμό μόνο με μία δραστηριότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το νέο εθνικό παιχνίδι. Ενα παιχνίδι βέβαια που σφαδάζει και καταπιέζεται, κάτω από τα υπέρογκα έξοδα, κάτω από τους κρατικούς δανεισμούς και φυσικά κάτω από το αστυνομικό μάτι του Πολύφημου, για να αποφευχθεί και να αντιμετωπιστεί η Ολυμπιακή τρομοκρατία. Γιατί παρόλο που λέμε, ισχυριζόμαστε και επιμένουμε, ότι θα διοργανώσουμε Ολυμπιακούς Αγώνες όμοιους με αυτούς της αρχαιότητας, ξεχνάμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν ήταν η αρχή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Κανείς δεν υποπτευόταν. Αντίθετα, γκρέμιζαν τα τείχη και γιόρταζαν τη γιορτή της ειρήνης».