Η Χάνα, η Αννα και ο Τζόνι
Πέμπτη 1 Γενάρη 2004

Σκηνή από την ταινία «Η Χάνα και οι αδελφές της»
Μια από τις καλύτερες ταινίες του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Γούντι Αλεν, που κέρδισε «Οσκαρ» καλύτερου σεναρίου, καθώς και β` ανδρικού και γυναικείου ρόλου είναι «Η Χάνα και οι αδελφές της». Με το δικό του, πολύ χαρακτηριστικό τρόπο, ο Γούντι Αλεν καταπιάνεται με τις σχέσεις τριών αδελφών, της Χάνα, της Χόλι και της Λι, που διαταράσσονται κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής συγκέντρωσης στη γιορτή των Ευχαριστιών. Ο σκηνοθέτης θέτει ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις της οικογένειας, τις ερωτικές σχέσεις αλλά και γενικότερα τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα στην καθημερινότητα. Πρωταγωνιστούν: Γούντι Αλεν, Μία Φάροου, Μάικλ Κέιν, Ντάιαν Γουίστ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Κάρι Φίσερ, Τόνι Ρόμπερτς, Μαξ φον Σίντοφ (ΝΕΤ 00.15).

«Η Αννα και ο βασιλιάς». Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού μιούζικαλ «Ο βασιλιάς κι εγώ», σκηνοθετημένο από τον Αντι Τέναντ. Η νεαρή Αγγλίδα χήρα Αννα Λιονόουενς ταξιδεύει μαζί με το γιο της Λιούις μακριά από την πατρίδα της για να φθάσει στο Σιάμ. Εκεί η Αννα αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τα 58 παιδιά του πολυγαμικού βασιλιά Μονγκούτ, τον οποίο ο λαός του τον λατρεύει σαν θεό. Εκείνη στην αρχή τον βλέπει σαν έναν απολίτιστο βάρβαρο, ενώ εκείνος παρότι τη σέβεται, τη θεωρεί κατά βάθος σαν μια ανεξάρτητη γυναίκα που ήρθε από τον κόσμο της Δύσης. Παρ' όλα αυτά, δε θ' αργήσει να γεννηθεί μεταξύ τους μια ερωτική έλξη. Το ρόλο της Αννας ερμηνεύει η Τζόντι Φόστερ και το ρόλο του Μονγκούτ ο Γιουν Φατ Τσόου. (ΑΝΤΕΝΝΑ 22.00)

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι υπογράφει την ιταλική φαρσοκωμωδία «Τζόνι, ο οδοντογλυφίδας». Η ιστορία ξεκινά ένα βράδυ, όταν ο Ντάντε, ένας αδυνατούλης ανθρωπάκος με χρυσή καρδιά που είναι οδηγός λεωφορείου, βρίσκεται στις ρόδες του αυτοκινήτου μιας όμορφης και πλούσιας κοπέλας, της Μαρίας. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους, αρχίζει μια παράξενη ιστορία αγάπης. Ο Ντάντε είναι ευτυχισμένος, αλλά όπως φαίνεται τα πράγματα είναι πολύ όμορφα για να είναι αληθινά. Κάποια μέρα η Μαρία φεύγει. Οταν επικοινωνεί και πάλι μαζί του βρίσκεται στο σπίτι της στο Παλέρμο. Ο Ντάντε παίρνει το επόμενο τρένο για να τη συναντήσει. Ολα για μία ακόμη φορά του φαίνονται ωραία, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Στο υπόγειο του σπιτιού κρύβεται ο μαφιόζος εραστής της Μαρίας, ο Τζόνι Στεκίνο, που έχει στο νου του πολλά σχέδια για τον Ντάντε. Πρωταγωνιστούν οι Ρομπέρτο Μπενίνι και Νικολέτα Μπράσκι. (ΕΤ1 23.45)