Στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ
Τρίτη 4 Απρίλη 2000

Περιοδεία στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί, τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, ο Γιάννης Ζιώγας δάσκαλοι του πανεπιστημίου και ο Γιώργος Μπακογιώργος, φοιτητής.

Η υποδοχή που τους επιφύλαξαν διδακτικό και διοικητικό προσωπικό ήταν πραγματικά παραπάνω από θερμή. Κουβέντιασαν για πολλή ώρα. Μετέφεραν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα και τον προσανατολισμό της Ανώτατης εκπαίδευσης, για τις εργασιακές σχέσεις κάτω από τις οποίες απασχολούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι, για την αυτονομία και αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου ένα αίτημα χρόνων, κλπ. Ηταν μια συζήτηση πολύ συγκεκριμένη, όπως σχολίασε ο Γ. Χουρμουζιάδης, σημειώνοντας πως τέθηκαν προβλήματα, τα οποία θα μπορούσε το ΚΚΕ με το βουλευτή που θα βγάλει στη Θεσσαλονίκη, να τα προωθήσει στη Βουλή, ώστε κάποια στιγμή να βρουν τη λύση τους. «Οπως π.χ. το πρόβλημα των εργολαβιών. Ενα μεγάλο ποσό το οποίο φτάνει τα 2 δισ. το διαχειρίζονται οι εργολάβοι. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι χαμηλές και οι εργαζόμενοι που πραγματικά στενάζουν κάτω από τους εργολάβους δεν ξέρουν τι θα γίνει μ' αυτούς. Οι αποδοχές τους είναι γελοίες, εξαιρετικά χαμηλές και τελικά η αγωνία του τι θα γίνει αύριο πρέπει να σταματήσει», είπε ο Γ. Χουρμουζιάδης.

Ιδιαίτερα στη συζήτηση με τα μέλη της Πρυτανείας, κύρια απασχόλησε το θέμα της αυτονομίας και αυτοδιοίκησης του Πανεπιστημίου. Ενα αίτημα που χρόνια τίθεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ γνωρίζουν πολύ καλά την ανάγκη υλοποίησής του. Αφού ζουν από μέσα τις επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζονται, την εξάρτηση που δημιουργείται μέσα από τις χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα, τα προβλήματα που υπάρχουν.