ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Κόντρα... μνηστήρων
Σάββατο 17 Γενάρη 2004

Sportidea

Με φόντο την τρίτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ κοντράρονται σήμερα ΠΑΟΚ και Αιγάλεω
Η «μονομαχία» των μνηστήρων για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Αιγάλεω, όπου η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 17η αγωνιστική της Α` Εθνικής. Εάν οι γηπεδούχου νικήσουν τότε μειώνουν στο ελάχιστο τη διαφορά τους με τους Θεσσαλονικείς και πλέον κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους στο κυνήγι της τρίτης θέσης. Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορά» μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, εάν περάσει αλώβητος και από το Αιγάλεω εδραιώνει τη θέση του στο τρίτο σκαλοπάτι ενώ παραμένει σε τροχιά τίτλου. Στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Ολεγκ Προτάσοφ, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ θα παίξει αποκλειστικά και μόνο για το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για τη νίκη καίγεται και ο Ακράτητος που βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης και θέλει να ψαλιδίσει τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους

Επικίνδυνη έξοδος για την ΑΕΚ στη Νεάπολη και την αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο για βαθμολογική απώλεια, αν θέλει να παραμείνει στους στόχους της. Τη νίκη ψάχνει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» έναν πόντο πίσω από την κορυφή θέλουν να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, ο «ανεβασμένος» το τελευταίο διάστημα ΟΦΗ θα προσπαθήσει να φύγει από τη Λεωφόρο με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ηρακλής - Καλλιθέα (17.00 ΝΕΤ), Αιγάλεω - ΠΑΟΚ (19.00 Supersport). ΚΥΡΙΑΚΗ: Προοδευτική - Αρης (14:45), Πανηλειακός - Χαλκηδόνα (14:45), Ιωνικός - ΑΕΚ (17:00 Supersport), Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (17:00 Supersport), Πανιώνιος - Ξάνθη (17:00 ΝΕΤ), Ακράτητος - Ολυμπιακός (19:00 Supersport).