ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ του δικομματισμού

Τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές παρουσίασε χτες η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο

Τρίτη 20 Γενάρη 2004

Σε τρεις ενότητες βασικών προβλημάτων κρίνονται όλα τα κόμματα που επαγγέλλονται την αλλαγή, την ανανέωση. Στα ζητήματα της εργατικής νομοθεσίας, που διαμορφώνει ένα βάρβαρο πλαίσιο, στα ζητήματα της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και στα ζητήματα της δημοκρατίας, όπου το νέο αντιτρομοκρατικό οπλοστάσιο ήρθε να προωθήσει ακόμα περισσότερο την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τις θέσεις του ΚΚΕ παρουσίασε χτες η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, τονίζοντας ότι η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, με το απαραίτητο προεκλογικό μακιγιάζ, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, ένα πράγμα δείχνει καθαρά και απερίφραστα: Οτι ο δικομματισμός δε φοβάται τόσο τη λαϊκή δυσαρέσκεια, όσο τη λαϊκή ψήφο εναντίον του.

Παράλληλα με την κριτική του στα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ διαθέτει ένα πρόγραμμα πάλης που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αποσπούν κατακτήσεις και ταυτόχρονα δημιουργεί προϋποθέσεις για πραγματική αλλαγή, που πρέπει να έρθει στο επίπεδο της εξουσίας. Παλεύουμε, είπε η Αλ. Παπαρήγα, και για τα δυο μαζί. Ετσι θα ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής.