Συμπτώσεις...
Πέμπτη 22 Γενάρη 2004

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ. Ο Γιώργος Παπανδρέου συνάντησε χτες τους πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ διαδοχικά κι έτσι μπορέσαμε να τους δούμε όλους μαζί: «Γραμματείς και Φαρισαίους»!

Αυτά, την ώρα που ο Σημίτης έπαιζε το ρόλο του πρωθυπουργού κι εγκαινίαζε στον Πειραιά πτέρυγες νοσοκομείων και επιβατικούς σταθμούς, προκειμένου να μας πείσει ότι το έργο της κυβέρνησης προχωρά.

Δυστυχώς, όμως, οι δραστηριότητές τους έχουν κάτι κοινό: Και στο ΠΑΣΟΚ και στα νοσοκομεία του Σημίτη παρατηρείται ένα ...κενό.

Οπως ο πρωθυπουργός μάς παρουσιάζει νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, έτσι και ο υποψήφιος αρχηγός τους μάς παρουσιάζει επαφές και ...νέα κομματικά δόγματα, χωρίς διαφορετική πολιτική.

Αλλωστε, μέχρι και ο ...Λαλιώτης τον «δούλευε» χτες τον υποψήφιο, και μάλιστα στην κοινή τους εμφάνιση, όταν δήλωνε μεν «παρών» στην προεκλογική διαδικασία, αλλά και «απών», μια και επιμένει σε όσα είπε όταν αποπέμφθηκε.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2005 «βλέπει», όπως τουλάχιστον είπε, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κι αφού το λέει (έστω κι αν το αμφισβήτησε μετά) κάτι θα ξέρει. Κατά τα άλλα, στο ΠΑΣΟΚ «σέβονται τους θεσμούς».

Προφανώς, το μόνο που «σέβονται» είναι αυτό που τους βολεύει. Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν ο Κώστας Σημίτης διέψευδε ότι θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ νέες εκλογές σε ένα χρόνο.

ΑΓΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ στη Νέα Δημοκρατία, αφού περιμένουν πώς και πώς τον Αβραμόπουλο, για να δείξουν κι αυτοί ότι «συσπειρώνουν» δυνάμεις. Ελπίζουμε, πάντως, να μην τον χρησιμοποιήσουν και στην προεκλογική διαφημιστική εκστρατεία τους. Ο άνθρωπος, τόσα χρόνια δήμαρχος Αθηναίων, απέδειξε πως δε διαθέτει αισθητική.

SMS: Υποαπασχολούμενη και κυρίως «ευλύγιστη» θέλει ο δικομματισμός τη γυναίκα. Το «ελεύθερη και ωραία» είναι μόνο διαφήμιση...



Γρηγοριάδης Κώστας