ΠΑΜΕ
Είναι αδίστακτοι. Καταδικάστε τους!
Πέμπτη 22 Γενάρη 2004

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για την αντεργατική βόμβα του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει:

«Οι δηλώσεις του Γ. Α. Παπανδρέου για την "αντιμετώπιση" τάχα του προβλήματος της ανεργίας των νέων επιβεβαιώνουν ότι η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική θα ενταθεί ακόμα περισσότερο σε βάρος εργαζόμενων και ανέργων.

Το ότι ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να: α) τάζει θέσεις εργασίας στους άνεργους νέους (θύματα της πολιτικής τους) με ανασφάλιστη εργασία και β) με το ότι αυτές τις μέρες ψηφίζουν νέα σχέδια στη Βουλή, παραχωρώντας τζάμπα εργαζόμενους στους εργοδότες δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Αυτά είναι τα αιτήματα του ΣΕΒ. Αυτά ικανοποιούν οι δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου.

Οι ενέργειες αυτές κάνουν ακόμα πιο καθαρό ότι το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ, δε διστάζουν και δεν έχουν κανένα φραγμό να υλοποιούν πολιτικές αποφάσεις, που ευνοούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να εκμεταλλεύονται τα προβλήματα που η πολιτική τους δημιουργεί.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις αντεργατικές προκλήσεις. Καλεί τις νέες - νέους εργαζόμενους και ανέργους να καταδικάσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές. Να δυναμώσουν την πάλη τους μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να απαιτήσουν μέτρα, που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας και της ανεργίας όπως:


Αυτές είναι οι απαιτήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και όχι οι αντεργατικές φούσκες του νέου μεσσία του ΠΑΣΟΚ.

Και σε τελευταία ανάλυση, στην ταχτική του «ΘΑ», απαιτούμε από τον κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, να είναι πιο προσεχτικός, γιατί η εργατική τάξη δεν ανέχεται εμπαιγμούς και κοροϊδίες. Και, επιτέλους, ας αντιληφθεί ότι το μάρκετινγκ και οι φιγούρες δεν εντυπωσιάζουν τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Την κάθε εργατική οικογένεια την απασχολεί ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση, η αγωνία για το αύριο, το δικαίωμα των παιδιών της να ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Την απασχολούν δηλαδή καταστάσεις και συναισθήματα που ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου, σαν γόνος εύπορης οικογένειας, είναι φυσικό να μην έχει νιώσει».