ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Με εντατικοποίηση της δουλιάς καλύπτουν τις ανάγκες

Περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, επικεφαλής κομματικής αντιπροσωπείας

Σάββατο 24 Γενάρη 2004

Από παλαιότερη περιοδεία στελεχών του Κόμματος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας
«Η μόνη δύναμη που στηρίζει τους εργαζόμενους είναι το ΚΚΕ και γι' αυτό νίκη του ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές θα είναι στην ουσία νίκη των εργαζομένων». Αυτό επισήμανε ο Στρατής Κόρακας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί, μαζί με αντιπροσωπεία του Κόμματος, στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, καλώντας τους εργαζόμενους με την ψήφο τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα του για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι συνθήκες που επικρατούν και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αποδεικνύουν την πολιτική υπέρ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας που ασκεί η κυβέρνηση και το μαρασμό στον οποίο οδηγεί τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι καθημερινά αναγκάζονται να υπερεντατικοποιούν τη δουλιά τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αφού οι καλυμμένες θέσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις θέσεις που προβλέπει ο πεπαλαιωμένος πλέον ο Οργανισμός του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, όταν έγινε ο Οργανισμός τα κρεβάτια ήταν 450. Σήμερα είναι 730 και το προσωπικό παραμένει αριθμητικά το ίδιο.

Την ίδια στιγμή, με τη μετακίνηση της Δ' Χειρουργικής Κλινικής στο «Αττικόν» Νοσοκομείο μετατέθηκαν εκτός από τους πανεπιστημιακούς γιατρούς και 10 γιατροί, οκτώ νοσηλευτές, τρεις τεχνολόγοι και ένας τεχνικός, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το προσωπικό του Νοσοκομείου. Με τη μεταφορά μάλιστα της πανεπιστημιακής κλινικής από το νοσοκομείο, στην ουσία χάθηκαν 30 κρεβάτια τη στιγμή που, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, την τελευταία πενταετία στον τομέα της Γενικής Χειρουργικής η προσέλευση στο Νοσοκομείο για το εξωτερικό χειρουργικό ιατρείο αυξήθηκε κατά 22,6%.

Δραματικές είναι οι ελλείψεις και στον τομέα των τραπεζοκόμων και του βοηθητικού προσωπικού, αρκετοί εργαζόμενοι παρέχουν ήδη τις υπηρεσίες τους με μειωμένα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και αποδοχές, ενώ ελλιπής είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου.

Και σαν να μην φτάνουν οι ελλείψεις αυτές, το Νοσοκομείο μόνο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2002 χρωστούσε σε προμηθευτές 16.646.000 ευρώ, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία του χρωστούσαν 17.077.067 ευρώ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το πενιχρό εισόδημα που εισπράττουν τελικά από την εργασία τους, στην οποία δεν τους παρέχεται ούτε η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, και εξέφρασαν την ελπίδα πως το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο από τις εκλογές, αφού είναι το μόνο κόμμα, όπως δήλωναν, που συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Στρατής Κόρακας επισήμανε στους εργαζόμενους την πάγια θέση του ΚΚΕ για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνιμη απασχόληση και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και αποδοχές, και τους κάλεσε, με την ψήφο τους, να αποδυναμώσουν το δικομματισμό, η πολιτική του οποίου ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να έχουν οι ίδιοι, την επομένη των εκλογών, τη δύναμη της αντίστασής του σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που θα επιχειρηθεί.

Στη συνέχεια τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το «Μετροπόλιταν» Θεραπευτήριο στο Νέο Φάληρο. Η εντατικοποίηση όμως της δουλιάς που ήταν ολοφάνερη δεν επέτρεψε, πέρα από το μοίρασμα των φυλλαδίων του Κόμματος, μια ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους.