Εκκληση Μακρονησιωτών για ψήφο στο ΚΚΕ
Τρίτη 27 Γενάρη 2004

Από την περσινή εκδήλωση τιμής στη Μακρόνησο, της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου
«Εμείς, Μακρονησιώτες που αγωνιστήκαμε μαζί στην Εθνική μας Αντίσταση, στο ΔΣΕ, στις φυλακές και στην εξορία, στη Γιούρα και στη Μακρόνησο, απευθυνόμαστε σε σας και σε κάθε προοδευτικό - δημοκρατικό πολίτη, στους εργαζόμενους και στη νεολαία, με σεβασμό στην κρίση σας και με ανοιχτή καρδιά σας καλούμε να δώσουμε μαζί τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Να καταψηφίσουμε τα κόμματα του δικομματισμού και τα άλλα κόμματα που ουσιαστικά εγκρίνουν την πολιτική τους και να ψηφίσουμε με θάρρος και εμπιστοσύνη το ΚΚΕ».

Μ' αυτό το κάλεσμα που απευθύνουν με ανοιχτή επιστολή τους και δημοσίευσε ο «Ρ» στο κυριακάτικο φύλλο του - 252 γνωστοί αγωνιστές Μακρονησιώτες καλούν τους χιλιάδες συναγωνιστές τους, τους εργαζόμενους και, ιδιαίτερα τη νεολαία, με ανοιχτή καρδιά να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στις εκλογές της 7ης Μάρτη 2004.

Την εργασία αυτή για τις επικείμενες εκλογές μας την έστειλε ο σύντροφος Διονύσης Γεωργάτος. Απευθυνόμενοι στην εφημερίδα μας οι αγωνιστές Μακρονησιώτες αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αγαπητέ αναγνώστη του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", τηλεθεατή του «902». Εμείς, Μακρονησιώτες που υπογράφουμε και εκατοντάδες άλλοι που δεν έγινε κατορθωτό να ζητήσουμε την υπογραφή τους, σας καλούμε στη Μάχη του εκλογικού αγώνα με πίστη και αισιοδοξία στην επιτυχία του ΚΚΕ».

Ο Διονύσης Γεωργάτος
Οπως είναι γνωστό, ο «Ρ» δημοσίευσε όλες τις υπογραφές των Μακρονησιωτών αγωνιστών στο φύλλο της Κυριακής. Ανάμεσα στα άλλα ονόματα που δημοσιεύσαμε, γράφτηκε και το όνομα Τρουλινός Γεώργιος - αντί Τρουλινός Γεώργιος του Διογένη που είναι το πλήρες όνομα του υπογράφοντα το κάλεσμα.