ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Να δώσουμε δύναμη και προοπτική στους λαϊκούς αγώνες

Εκκληση για εκλογική στήριξη του ΚΚΕ

Τρίτη 27 Γενάρη 2004

Εκκληση για την εκλογική στήριξη του ΚΚΕ απευθύνουν σε όλους τους εργαζόμενους 186 συνδικαλιστικά στελέχη από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα δε φτάνει απλά να κάνεις καλές διαπιστώσεις και να οδηγείσαι σε σωστά συμπεράσματα. Σήμερα, όμως, πιο πολύ από χτες, είναι ανάγκη να δράσουμε σχεδιασμένα και οργανωμένα και να συμβάλουμε σε μια πλατιά και ισχυρή συσπείρωση όλων εκείνων των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων, που δε συμβιβάζονται και δε βολεύονται με την υποταγή και τη συμμόρφωση στη γραμμή του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, με επιδερμικές και ανώδυνες για την ολιγαρχία του πλούτου αλλαγές. Να δώσουμε δύναμη και προοπτική στους αγώνες του λαού».

Οπως υπογραμμίζουν θεμέλιο αυτής της προοπτικής είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και η οικοδόμηση μιας σταθερής και ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και στους ανθρώπους τους μέσα στα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα.

«Ολοι εμείς - επισημαίνουν - που υπογράφουμε αυτή την έκκληση είμαστε βαθιά πεισμένοι ότι η αποτελεσματικότητα των λαϊκών αγώνων πάει χέρι - χέρι με την αγωνιστική συσπείρωση, συμπαράταξη και οργάνωση των ριζοσπαστικών δυνάμεων. Με την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της συνεργασίας του με τις αγωνιζόμενες δυνάμεις. Με την απομάκρυνση από το δόκανο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Πιστεύουμε - διακηρύσσουν - ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να βοηθήσει, ώστε να αλλάξει η κατάσταση και μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και γενικότερα στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Και καταλήγουν: «Μπροστά λοιπόν στα 85χρονα του ΚΚΕ κάνουμε γνωστή την απόφασή μας να ενεργοποιηθούμε, ούτως ώστε να βρουν δικαίωση οι αγώνες της τάξης μας και οι προσδοκίες του λαού μας. Καλούμε κι άλλα συνδικαλιστικά στελέχη, ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι στο ΚΚΕ, να συστρατευτούν στην όμορφη αυτή προσπάθεια».


Το κείμενο υπογράφουν: