Ετσι ονομάζονται
Σάββατο 31 Γενάρη 2004

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οταν μια υπουργική τροπολογία εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένης επιχείρησης, παρά και ενάντια στην υπάρχουσα νομοθεσία, τότε η ενέργεια αυτή αποτελεί «φωτογραφική ρύθμιση», υπέρ του κατεστημένου. Ακόμη περισσότερο, όταν η ίδια τροπολογία θέλει να βάλει στην άκρη προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση.

Οταν τη συγκεκριμένη τροπολογία την υπογράφουν έξι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου, τότε το συμπέρασμα είναι σαφές: Τα όσα λένε, περί νέου ύφους και ήθους, τόσο η «παλιά» όσο και η «νέα» ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι αέρας κοπανιστός.

Οταν η αρμόδια υπουργός σπεύδει να εφαρμόσει την ψηφισθείσα πλέον τροπολογία, πριν η τελευταία δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (πριν γίνει, δηλαδή, τυπικά νόμος) και εκδίδει υπουργικές αποφάσεις, υποκαθιστώντας την Πολεοδομία της περιοχής, τότε η ενέργεια αυτή κάνει την όλη ιστορία ακόμη περισσότερο προκλητική.

Αυτά είναι τα γεγονότα κι έτσι ονομάζονται. Και δεν αλλάζουν, όσο κι αν ο κ. Πρωτόπαππας παριστάνει εκείνους τους μοναχούς που βάφτιζαν το κρέας ψάρι...