ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενωτικά ψηφοδέλτια - εκφραστές των λαϊκών στρωμάτων
Σάββατο 31 Γενάρη 2004

Παρουσιάστηκαν χτες τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην Α' και Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, που γέμισε ασφυκτικά από τους φίλους, τους οπαδούς, τη νεολαία του Κόμματος και τους απλούς αγωνιστές που συστρατεύονται - ανεξάρτητα από το πού ανήκουν - στην προσπάθεια ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Πρόκειται για ψηφοδέλτια μάχης, μέσα στα οποία εκφράζεται η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, άνθρωποι που διακρίνονται για το επιστημονικό τους έργο, καλλιτέχνες, διανοούμενοι. Ψηφοδέλτια μέσα από τα οποία προβάλλεται η αντίληψη του ΚΚΕ για την κοινωνική συμμαχία.

Οι 17 από τους συνολικά 28 υποψήφιους στα ψηφοδέλτια της Α' και Β' Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά.

Στο ψηφοδέλτιο της Α' Περιφέρειας η κοινωνική σύνθεση είναι: εργάτες 47,37%, εκπαιδευτικοί 31,58%, ΕΒΕ - επαγγελματίες 15,79% και φοιτητές 5,26%. Στο ψηφοδέλτιο της Β' Περιφέρειας η κοινωνική σύνθεση είναι: εργάτες 55,55%, αγρότες 25%, εκπαιδευτικοί 12,5%, ΕΒΕ - επαγγελματίες 12,5%.

«Σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουν, τις ιδιαίτερες πολιτικές αντιλήψεις. Θεωρούμε ότι η συνεργασία πάνω σε αυτό που μας ενώνει είναι ό,τι πολύτιμο μπορεί να υπάρξει, πολύ περισσότερο που το ΚΚΕ θεωρεί ότι ένα από τα κριτήρια για την ενίσχυσή του είναι να διαθέσει τη νέα δύναμή του στην υπόθεση των συνεργασιών και συμμαχιών, μια και ο αντίπαλος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πάρα πολύ ισχυρός και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο», σημείωσε ο Χρήστος Κόφφας, γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τους 8 υποψήφιους συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ (6 στην Α' και 2 στη Β' Θεσσαλονίκης).


Motion Team

Νωρίτερα αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, που αναπτύχθηκε και με τη συμβολή συμμάχων και φίλων. Αλλά και στην επάξια εκπροσώπηση του λαού της περιοχής και των διεκδικήσεών του από τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, Γιώργο Χουρμουζιάδη και Αγγελο Τζέκη.

«Στα 4 χρόνια που πέρασαν, εμείς και άλλοι που δεν είναι παρόντες εδώ σήμερα, τα δώσαμε όλα για να μην παρθούν πίσω κατακτήσεις των εργαζομένων, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Ασφάλιση, πρωτοστατήσαμε στην προβολή και τη διεκδίκηση των οξυμένων προβλημάτων της πόλης στο πεζοδρόμιο και στη Βουλή. Εναντιωθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εναντιωθήκαμε στη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησής τους, καταγγείλαμε τη βάρβαρη πολιτική που επεξεργάστηκαν οι ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής. Αυτή τη δράση μας ζητάμε από το λαό να επιβραβεύσει και με την ψήφο του. Ολα δείχνουν ότι οι "καιροί ου μενετοί". Η ενίσχυση των ενωτικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στις εκλογές, είναι η επιλογή που είναι αποφασιστικά χρήσιμη για το τώρα, το αύριο για το μέλλον», τόνισε ο Χρ. Κόφφας και κατέληξε δηλώνοντας: «Κανείς δε χάθηκε, όταν τόλμησε να αντισταθεί. Αυτό το δείχνει η ιστορία μας. Επομένως κερδισμένοι δεν είναι εκείνοι που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, κερδισμένοι θα είναι εκείνοι που θα έχουν φύγει από αυτά τα κόμματα και με την ψήφο».



Motion Team