ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ
Η κάλπη θα βγάλει αντίσταση
Πέμπτη 6 Απρίλη 2000

Την Κυριακή 9 του Απρίλη, ο Νομός Σάμου θα στείλει το δικό του «κόκκινο» μήνυμα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να διεκδικεί ακόμη μια φορά το υψηλότερο ποσοστό στην επικράτεια. Η συγκέντρωση που έγινε, προχτές το βράδυ, στην πρωτεύουσα του νομού - το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έκανε συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο - ήταν προοίμιο υψηλού εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Κώστας Αλυσανδράκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κεντρικός ομιλητής, δεν άφησε περιθώρια αυταπάτης για το τι σημαίνει ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ενωση και προειδοποίησε για τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. «Στην κάλπη την Κυριακή - τόνισε ο Κ. Αλυσανδράκης - πρέπει να πέσει μαζικά κόκκινο - δαγκωτό το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μουρσελάς, ο οποίος μετέφερε στη Σάμο - όπως είπε - τον πιο αγωνιστικό χαιρετισμό από τον «κόκκινο βράχο», τη Νικαριά, μαζί με την υπόσχεση ότι το ΚΚΕ θα είναι πρώτο κόμμα στο νησί. Καταπέλτης ενάντια στην αδιαφορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα νησιά του νομού, ήταν η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή που υπενθύμισε αναλυτικά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για ανάπτυξη που δεν έγινε, καθώς και την περιφρόνηση του Κ. Σημίτη και της κυβέρνησής του στα καθολικά αιτήματα του λαού και όλων των φορέων του νομού στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 1998. «Τότε - είπε η ομιλήτρια - δεν καταδέχτηκε ο κ. Σημίτης να έρθει στη Σάμο, το έκανε τώρα, προεκλογικά για να μας τάξει "λαγούς με πετραχήλια"» και κατέληξε: «Στείλτε το δικό σας μήνυμα την Κυριακή. Δυναμώστε με την ψήφο σας το μοναδικό κόμμα που συμπαραστάθηκε μέχρι σήμερα στον αγώνα σας. Ψηφίστε ΚΚΕ. Δυναμώστε το Λαϊκό Μέτωπο για μια λαϊκή εξουσία, μια δική σας εξουσία».


Κ. ΤΖΙΧΑΣ