Τα... ασθενή
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ήταν χτες ο Γιώργος Παπανδρέου. Περαστικά! Από το περιβάλλον, μάλιστα, της Χαριλάου Τρικούπη διοχετευόταν ένας αριθμός, το «38,2». Μόνο που δε μας διευκρίνισαν αν πρόκειται για το ποσοστό που προβλέπουν ότι θα πάρουν στις εκλογές ή... για τον πυρετό του υποψήφιου προέδρου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ασθένεια άφησε... έκθετη τη Μαρία Δαμανάκη που είχε χτες διοργανώσει εκδήλωση για τον υποψήφιο και, προφανώς, δεν πέτυχε το στόχο της. Μέγα το πλήγμα για την «Κεντροαριστερά», αλλά... θα επιβιώσουμε.

Σήμερα πάντως φιλοξενείται στη ΝΕΤ συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου. Οπως ήταν φυσικό η πρώτη του εμφάνιση έπρεπε να γίνει σε φιλικό περιβάλλον και τι καλύτερο από την κρατική τηλεόραση.

Την ίδια τηλεόραση που μας δείχνει σποτάκια -ανά τακτά χρονικά διαστήματα- με τα «κατορθώματα» του κάθε υπουργείου της κυβέρνησης, τα οποία, βέβαια, καμιά σχέση δεν έχουν με την προεκλογική περίοδο. Πάντα, σύμφωνα με τη γνώμη της κυβέρνησης και της κρατικής τηλεόρασης...

ΞΕΡΕΤΕ πόσο «ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο» -όπως είπαν- είναι το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που εξαγγέλθηκε χτες; Οσο «ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο» είναι το να ζει ένας αγρότης με σύνταξη 330 εύρω, και, μάλιστα, το 2008, όπως υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής...

Και να φανταστείτε ότι αυτό το πόσο είναι... η προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία μάλιστα μας παρουσίασαν και με υπερηφάνεια. Αντιθέτως όμως, δεν ήταν τόσο φειδωλοί στις μειώσεις φορολογίας για τις ανώνυμες εταιρίες που εξάγγειλαν.

Πραγματικό ανέκδοτο όμως και η αντίδραση του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη: Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι θέλει την επαναφορά της πολιτικής της περιόδου 1990-93 στα ασφαλιστικά ταμεία.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Προφανώς αναφέρεται στον τότε- «νόμο Σιούφα» για το Ασφαλιστικό που όντως ήταν απαράδεκτος. Ομως ξέχασε να μας πει πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν κατάργησε τους συγκεκριμένους νόμους, όπως υποσχόταν, όταν ήρθε «στα πράγματα». Αντιθέτως, τους επέκτεινε και πάνω τους ξεδίπλωσε το δικό του «Ασφαλιστικό»...