ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Να στρέψουμε τις εξελίξεις υπέρ του λαού
Πέμπτη 6 Απρίλη 2000

Οι εξελίξεις δεν είναι μοιραίες! Μπορούμε να τις στρέψουμε υπέρ του λαού, τόνισε ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα ο Κώστας Καζάκος σημείωσε:

«Στις κρίσιμες και πολύπλοκες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο κόσμος, το ΚΚΕ επωμίζεται τη μεγάλη ευθύνη να προβάλλει στον ελληνικό λαό την άλλη προοπτική. Τη μόνη προοπτική! Την προοπτική της Αντίστασης και της Πάλης. Για να ματαιώσουμε την παγκοσμιοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου. Για να ματαιώσουμε την ανάπτυξη της οικονομικής ολιγαρχίας. Επειδή αυτά σημαίνουν ανεργία, μιζέρια και φτώχεια για το λαό.

Εμείς οι κομμουνιστές και οι λαϊκές δυνάμεις που συμμαχούν μαζί μας, υψώνουμε τη φωνή μας σε εγερτήριο σάλπισμα. Σ' ένα πανελλήνιο προσκλητήριο πατριωτισμού και υπερηφάνειας. Και καλούμε όλους τους πολίτες που αγανακτούν με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται και που παραδίδει τη χώρα μας, ως βορά, στους στρατοκράτες του ΝΑΤΟ και στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της Αμερικής και της Ευρώπης. Να αναλογιστούνε τις ευθύνες τους μπροστά στην κάλπη, στις 9 του Απρίλη, να κάνουν ηρωική έξοδο, να συνδεθούνε μαζί μας. Για να φτιάξουμε όλοι μαζί το Μεγάλο Παλλαϊκό Μέτωπο της Αντίστασης και του Αγώνα.


Οι εξελίξεις δεν είναι μοιραίες! Μπορούμε να τις στρέψουμε υπέρ του λαού. Υπέρ των λαών! Κανένας δε θέλει την απομόνωση της χώρας μας. Αλλά δεν είμαστε μόνοι! Οι λαοί της Ευρώπης και της Αμερικής, ζούνε τα ίδια προβλήματα με μας! Και σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα περισσότερο οξυμένα. Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί!

Εμπρός όλοι μαζί, να ματαιώσουμε τα επιθετικά σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ. Γιατί αυτά σημαίνουν πόλεμο, σφαγές αμάχων, διαμελισμούς κρατών, κατάργηση συνόρων, αλληλοφάγωμα των λαών και υπερκέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Εμπρός όλοι μαζί ν' αγωνιστούμε για την κοινωνική απελευθέρωση του λαού μας, για την υπεράσπιση των κατακτήσεών του και για ακόμα πιο ώριμες και υψηλές κατακτήσεις.

Εμπρός όλοι μαζί να απελευθερώσουμε τη χώρα μας από το κεφαλοκλείδωμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΟΝΕ.

Εμπρός όλοι μαζί ν' αγωνιστούμε για να φέρουμε την αληθινή λαϊκή κυριαρχία στην πατρίδα μας.