ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Ρίξτε «κόκκινο» στην κάλπη!

Περιοδεία του Ν. Γκατζή, υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο Βόλο

Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004

Ο Ν. Γκατζής
Να ρίξουν «κόκκινο» στην κάλπη, γιατί αυτό είναι το συμφέρον τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο Βόλο ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της περιοδείας του στον ΟΑΕΔ είχε συζήτηση με τους εργαζόμενους του Οργανισμού για τα προβλήματά τους, αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «κομμάτιασε» για να τον ιδιωτικοποιήσει, είναι υποαπασχολούμενοι μέσω διαφόρων προγραμμάτων και δουλεύουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Και δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον, δεδομένου ότι ζουν σε ένα νομό όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 23% και της υποαπασχόλησης το 10%, που είναι απόρροια και της εφαρμογής διαφόρων προγραμμάτων για τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας. Οπως των περιβόητων «Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης» που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Οπως τόνισε στο διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους ο Ν. Γκατζής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε «μοχλό» πριμοδότησης της απλήρωτης εργασίας, σε «όχημα» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και προικοδότησης της πλουτοκρατίας, ενώ έπρεπε να είναι ένας οργανισμός στήριξης των εργαζομένων. «Τα βλέπετε και οι ίδιοι - υπογράμμισε - καθώς καθημερινά ζείτε το δράμα των ανέργων και την αγωνία τους για το αύριο. Βλέπετε τη φτώχεια στο νομό μας που έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής συμφοράς». Στη συνέχεια ο Ν. Γκατζής επισήμανε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ ετοιμάζονται να εντείνουν τη γενικευμένη επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων από την επόμενη μέρα των εκλογών και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μέτρα που εξήγγειλαν ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης για την ενίσχυση και διόγκωση της ανασφάλιστης εργασίας. Υπενθύμισε, δε, ότι όλα αυτά τα χρόνια, την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στήριζε με πίστη η ΝΔ.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μαυρίσουν στην κάλπη το δικομματισμό, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ και να εκλέξουν ξανά κομμουνιστή βουλευτή στο νομό.

Πλούσιο διάλογο για τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και τις προτάσεις του ΚΚΕ είχε ο Νίκος Γκατζής και στα πλαίσια των περιοδειών του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Ευξεινούπολη Μαγνησίας.