ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση

Παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή ημερίδα της ΟΛΜΕ

Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004

Σύνθημα από τις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1999 που ισχύει στο έπακρο και σήμερα
«Οι αλλαγές που έρχονται στο χώρο της Παιδείας είναι αντιδραστικές σε βάρος και της επιστήμης. Είναι αδύνατο να είναι προοδευτικές αφού υποτάσσονται στην αγορά εργασίας. Τρομάξαμε με αυτά που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Κάτω από τα συνθήματα βρίσκεται ό,τι πιο αντιδραστικό».

Με αυτή τη διαπίστωση έκλεισε την παρέμβασή της, σε ημερίδα που οργάνωσε η ΟΛΜΕ, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας την κατεύθυνση των ανατροπών που επιχειρούνται, με πρόσχημα την «αποκέντρωση», σημείωσε ότι «πάει για κατάργηση το ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα όπως το γνωρίσαμε και όπως λειτουργούσε με δεδομένους τους ταξικούς φραγμούς. Τώρα πάμε σε νομιμοποίηση των ταξικών φραγμών».

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ως κρίσιμο για τη δημόσια εκπαίδευση να είναι αυτή δωρεάν. Και για να γίνει αυτό, συνέχισε, χρειάζεται η κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ για μια εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, όπως παρουσιάστηκε και στη διάρκεια της ημερίδας, ανάμεσα σε άλλα στόχο έχει: