Στο Γιβραλτάρ νικητής ο Ν. Σορτ

Στα μπαράζ κρίθηκαν οι νικητές του Κυπέλλου Αττικής

Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004

Συνάντηση Εθνικών Ομάδων Αγγλίας -ΗΠΑ. Αριστερά ο πρόσφατος νικητής του Διεθνούς Τουρνουά του Γιβραλτάρ Νάιτζελ Σορτ με αντίπαλο τον Ι. Σεϊράβαν
Στο ισχυρό Διεθνές Τουρνουά στο Γιβραλτάρ (στο γνωστό βράχο και πορθμό του Γιβραλτάρ, που χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική και ενώνει τη Μεσόγειο Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου μάλιστα εμπλέκονται ισπανικά και βρετανικά συμφέροντα, επηρεάζοντας έτσι ακόμα και τη συμμετοχή αθλητών...) ο Αγγλος GM Νάιτζελ Σορτ, με 8 β., όπως άλλωστε το είχαμε προβλέψει, κατέκτησε την πρώτη θέση, μετά από εξαιρετική εμφάνιση και πολύ ποιοτικό παιχνίδι, νικώντας ισχυρούς Γκραντ - Μάστερς όπως τους Γκάνγκουλι (Ινδία 2541 και 2ος με 7,5 βαθμούς), Χαρικρίσνα (Ινδία 2582 και 3ος μαζί με τους Ντρέεβ (2682) και Γουέλς (2493) με 7 β.), νίκησε επίσης τους Ρώσους Πογκορέλοβ και Ιναρκίεβ, τον Σκοτσέζο Μοτβάνι τον Αγγλο Μουίρ κ.ά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Αγγλος GM έχει παντρευτεί Ελληνίδα και ακόμα ότι στο περσινό Διεθνές Τουρνουά του Γιβραλτάρ, ο Ελληνας GM Βασίλης Κοτρωνιάς είχε νικήσει τον Σορτ και είχε κατακτήσει την πρώτη θέση. Φέτος, όμως μια ίωση κράτησε μακριά τον Βασίλη Κοτρωνιά από μια δεύτερη επιτυχία, αλλά ίσως και από μια ρεβάνς του Σορτ.