«Συναντήθηκαν» σε άλλο «τόπο»
Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004

Ενα χρόνο πικρής απουσίας του αξέχαστου Τίτου Βανδή «μέτρησαν», την Κυριακή το πρωί, στο ετήσιο μνημόσυνό του, η συντρόφισσα της ζωής του Μπέττυ Βαλάση, οι συγγενείς, οι φίλοι του - ομότεχνοι και μη, σύντροφοί του, μεταξύ των οποίων ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και αντιπροσωπεία του «Ριζοσπάστη». Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία της Αναλήψεως στα Βριλήσσια, όλοι οι παραβρισκόμενοι, πίνοντας καφέ, σαν ένας άνθρωπος, θυμήθηκαν στιγμές του και μίλησαν για την ακτινοβολία του, το ταλέντο του, τη λεβεντιά και το χιούμορ του.

Κι ακόμη σημείωσαν το γεγονός ότι η κηδεία της αγαπημένης φίλης και ομότεχνής του, Δέσπως Διαμαντίδου συμπίπτει ημερομηνιακά με τη δική του. Πέρσι, στις 23 Φλεβάρη πέθανε και στις 24 κηδεύτηκε ο Τίτος Βανδής.

Χτες, 24 Φλεβάρη, ήταν και πάλι, που σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, αποχαιρέτησε στο Α΄ Νεκροταφείο τη Δέσπω Διαμαντίδου, τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, με διεθνή καριέρα. Η Δέσπω Διαμαντίδου «πήγε» χτες να συναντήσει το φίλο και συμπρωταγωνιστή της στο θέατρο και σε ταινίες. Για τη μεγάλη θεατρίνα μίλησαν οι Βασίλης Κολοβός, Ρήγας Αξελός, Χρήστος Αγραπίδης και ο γιος της, Μάριος Φιλιππίδης.