ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004

Κώστας Κοϊνης
Φωτ.

Υπάρχουν ακόμη μερικοί από εκείνους που αγάπησαν και με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμούνται τον Κώστα Μ. Κοΐνη από το Κουτάκι Φωκίδας, τον εξαιρετικό, ευγενικό νέο, το δραστήριο συνδικαλιστή και πιστό ιδεολόγο κομμουνιστή, ο οποίος πριν από 68 χρόνια, στις 27 Φλεβάρη 1936 «έφυγε» πικραμένος από τη σκληρή ζωή του, στα 28 χρόνια του, χτυπημένος από βαριά αρρώστια.

Στη μνήμη του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ζωγράφου Βύρωνα Μάγκου, που έφυγε από τη ζωή στις 19 Γενάρη 2004, η αδελφή του Μαρία Μπαστέα και τα ανίψια του Τάκης και Νατάσσα προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

Συναγωνιστές και σύντροφοι από το Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας προσφέρουν στη μνήμη και αντί για λουλούδια στον τάφο του Στέργιου Μουρθή, 65 ευρώ στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ και υπόσχονται να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ισχυροποίησή του, όπως ήταν και η επιθυμία του συντρόφου που «έφυγε».

** * *

Φωτ.

Ο κομμουνιστής θέλει να έχει «αρετήν και τόλμην», θέλει ήθος και πίστη βουνό, θέλει κότσια και παλικαριά.

Θα μείνει η μνήμη του μεταξύ των ζωντανών όταν θα έχει φύγει απ' τη ζωή και απ' το χαράκωμα του αγώνα, και σήμερα είναι ζωντανός με τους τιμημένους, πάντα μέσα στους ζωντανούς και στους τιμημένους στρατιώτες.

Γιάννης Βουλαρινός
Αυτούς τους στίχους του ποιητή αφιερώνουμε στον αξέχαστο, ακέραιο και αλύγιστο κομμουνιστή Αχιλλέα Μπλάνα, που η ζωή του ήταν μια προσφορά στο ΚΚΕ, πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους εμάς.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Φώφη-Γιάννης Αντωνίου

* * *

Φωτ.

Στις 23 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας Γεώργιος Μάκης, μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Πολέμησε τους Γερμανούς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, πήρε μέρος σε μάχες στα Ζαγόρια, στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, εργάστηκε εκεί σε διάφορες δουλιές.

Επαναπατρίστηκε το 1981.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν για το Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ 15 ευρώ και 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Προσφέρω 20 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ στη μνήμη του συναδέλφου και συντρόφου μου, παλαίμαχου αγωνιστή Φώτη Ξιαρχογιαννόπουλου.

Γιάννης Δήμος, Γρανιτσοπούλα Ιωαννίνων

* * *

Ο αντιστασιακός γιατρός Θωμάς Κουγιαγκάς προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα», 25 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του Κόμματός του, του ΚΚΕ. Στη μνήμη του Αγγελή Ηλιόπουλου, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, πολύτιμου συνεργάτη του στην περίθαλψη των συγκρατουμένων της Γιούρας, του Βασίλη Ολύμπιου και του Βαγγέλη Κατσανού, γιατρού, οι οποίοι υπήρξαν ακριβοί συμπαραστάτες για την επιβίωσή του στα «πέτρινα χρόνια» των δύο κατοχών.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Δήμου Σιδηρόπουλου, Γιάννη Λογοθέτη και Σουμέλας Λογοθέτη-Σιδηροπούλου προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πατησίων.

Αχιλλέας Μπλάνας
Μ. Σαρδή

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας Διονυσίας Λυγκούρη, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, πιστής ως το τέλος της ζωής της στα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Αχαρνών, 50 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Τα παιδιά της Ρένα, Μανώλης, Μαργαρίτα

Και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ 2.

Στις 6 Μάρτη συμπληρώνονται 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος της αδελφής μου Γιάννης Βουλαρινός. Γεννήθηκε στους Μανωλάτες Σάμου το 1934. Ηταν παιδί οικογένειας με δημοκρατικές παραδόσεις και σοσιαλιστικά οράματα και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Πέθανε στην Αθήνα στις 6 Μάρτη 1986.

Η αδελφή μου Αγγελική Βουλαρινού γεννήθηκε το 1934 στη Λέκκα Σάμου. Καταγόταν από οικογένεια που είχε γνωρίσει τις διώξεις, φυλακές και εξορίες για τα πολιτικά της φρονήματα. Εμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 2 Οκτώβρη 2003.

Στη μνήμη τους προσφέρω 30 ευρώ στη ΝΕ Πύργου Ηλείας για τον προεκλογικό αγώνα και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Μανώλης Κόκκας

* * *

O Κωνσταντίνος Χουιλογλίδης προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Ρεθύμνου για τον προεκλογικό αγώνα στη μνήμη της γιαγιάς του Μυροφόρας Τσουλτσίδου και της μητέρας του Μαρίας Χουιλογλίδου.

Γιώργος Μάκης
* * *

Συμπληρώθηκαν 14 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας Κωνσταντίνος Κατσούφρος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 15 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να πραγματοποιηθούν τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγος Ελευθερία Κατσούφρου

Τα παιδιά Χρυσούλα, Ντίνος, Αιμιλία