ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Μήνυμα νίκης και συνέχισης του αγώνα

Στην πλατεία Κύπρου, στα Ανω Ιλίσια, έγινε χτες το βράδυ η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος

Σάββατο 8 Απρίλη 2000

Ο Κώστας Καζάκος
Μήνυμα νίκης και συνέχισης του αγώνα, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, έστειλε χτες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, που έγινε στην πλατεία Κύπρου, στα Ανω Ιλίσια.

«Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι ελπιδοφόρα για το ΚΚΕ. Το παλλαϊκό μέτωπο δυναμώνει και θα γίνει δυνατότερο μετά τις εκλογές. Υπάρχει μια πολιτική δύναμη, το ΚΚΕ, που αυτή την κρίσιμη ώρα είναι η μόνη που λέει την αλήθεια. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει το ΚΚΕ και τους συμμάχους του, για να δώσουν ένα χαστούκι στο δικομματισμό. Πρέπει σ' αυτές τις εκλογές ο λαός να δώσει δυνατότερη φωνή αντιπολίτευσης και αντίστασης μέσα στη Βουλή στο ΚΚΕ», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Συνέχισε εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» κατά των δύο μεγάλων κομμάτων: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν εξαθλιώσει τον τόπο, προσπαθούν να παθητικοποιήσουν τους πολίτες. Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός που μας προβάλλουν είναι ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου. Καλλιεργείται η ηττοπάθεια και έτσι κάνουν τη δουλιά τους άνετα σε βάρος του λαού. Παρουσιάζουν το άσπρο για μαύρο. Εχουν λεηλατήσει τα συνθήματα της Αριστεράς και αποκοιμίζουν τον κόσμο της. Πρέπει να καταλάβουν οι Ελληνες ποιο είναι το αληθινό τους συμφέρον». Ακόμα επισήμανε την αναγκαιότητα να χτυπηθεί ο δικομματισμός στις αυριανές εκλογές.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας Ν. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση, κατήγγειλε «τα συνειδητά ψέματα των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που μιλούν για παροχές όταν την ίδια στιγμή έχουν συμφωνήσει να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική σύγκλισης, η οποία θα έχει αποτέλεσμα την καθήλωση των μισθών και την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος». Από την πλευρά του ο Στ. Βουλαμάκης, επίσης υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας με το ΚΚΕ, κάλεσε τους κομμουνιστές να είναι πάντα μπροστά στους αγώνες, και μετά τις εκλογές.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συγκρότημα της περιοχής των Ιλισίων.