ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Κάλεσμα ευθύνης για να πάει μπροστά το κίνημα

Δυναμική συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004

Δυναμική η παρουσία των νέων
«Αυτή την ώρα όλοι στη μάχη. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να συζητήσουμε άνθρωπο τον άνθρωπο. Να μπούμε σε περισσότερα σπίτια λαϊκών οικογενειών για να ενταχθούν στον αγώνα και να φέρουν και αυτές το μήνυμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ, το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής, σε περισσότερους ανθρώπους του μόχθου. Αυτή είναι η πρόκληση για όλους μας και αυτή την πρόκληση μπορούμε και θα την απαντήσουμε με μεγάλη ευθύνη».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Εύβοια και απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στη νεολαία, στους άνεργους, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους της Χαλκίδας που έδωσαν δυναμικό παρών σε μια δυναμική και μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε η λαϊκή δυσαρέσκεια, ο προβληματισμός και η ανησυχία για το μέλλον να γίνουν δημιουργική δύναμη για τη μαζική καταδίκη και εγκατάλειψη του δικομματισμού, δύναμη στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ. Κάλεσε για «ισχυρό ΚΚΕ γιατί στάθηκε παλικάρι, δύναμη στα χέρια των λαϊκών στρωμάτων, στους ταξικούς, κοινωνικούς αγώνες. Γιατί διέψευσε όλους τους εκπροσώπους του δικομματισμού και του ανανεωτισμού της υποταγής που ψευδολογούν για απομονωτισμό του ΚΚΕ και προσπαθούν να παρουσιάσουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα. Η πολιτική του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε στη ζωή για κρίσιμα ζητήματα και επιβεβαιώθηκε γιατί το κόμμα μας ανέλυσε σωστά τις εξελίξεις με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα. Μίλησε ανοιχτά για τη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου στη δεκαετία του '90 και έθεσε τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της ενημέρωσης, της προετοιμασίας των εργαζομένων, της ανάπτυξης των αγώνων τους, την ώρα που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έκρυβαν την αλήθεια, οργάνωναν ή κάλυπταν την αντιλαϊκή επίθεση».

Στο βήμα ο Γ. Μαρίνος
«Κάνουμε κάλεσμα ευθύνης», τόνισε ο ομιλητής και πρόσθεσε, «να συναντηθούμε με αυτούς που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη και στους αγώνες», ενώ συμπλήρωσε: «Διαφορετικές απόψεις, επιφυλάξεις μπορούμε να τις συζητήσουμε, να τις αντιμετωπίζουμε στη δράση. Χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ που θα οργώσει τους χώρους δουλιάς, τους τόπους κατοικίας, που θα παρεμβαίνει ακόμα πιο δυνατά για τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών, των γυναικών, της νεολαίας μας. Που θα ωθεί το λαϊκό κίνημα μπροστά, να διεκδικεί νέες κατακτήσεις».

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας Θανάσης Παππάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Αγγέλου, από τους συντρόφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης στο Κόμμα, ο οποίος κάλεσε σε πλατιά συσπείρωση όλους όσοι στο παρελθόν συναντήθηκαν στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και τόνισε ότι κανείς σήμερα δεν μπορεί να μένει μόνο απλός παρατηρητής των εξελίξεων.