ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ιδια γεύση
Τρίτη 2 Μάρτη 2004

Sportidea

Πρώτο γκολ με τον ΠΑΟ ο Γκονζάλες
Ησυχη, κατά κύριο λόγο και μετά από πολύ καιρό, αγωνιστική για το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Ισως γιατί, κάποια από τα «καλόπαιδα» δεν αντέχουν υπερωρίες (είχαν... αγώνα την επομένη, έστω και σε άλλο άθλημα), ίσως για άλλους λόγους. Πάντως δεν έλειψαν διαμαρτυρίες και εντάσεις αλλά - στη λογική του παραλόγου που έχει επιβληθεί στο ποδόσφαιρο - αυτά πλέον είναι πταίσματα. Κατά τ' άλλα, επί της βαθμολογικής ουσίας, δεν είχαμε αλλαγές και διαφοροποιήσεις.

Το δίδυμο που διεκδικεί τον τίτλο, συνεχίζει τη «μονομαχία» του, απρόσκοπτα. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά με την αξιόμαχη Καλλιθέα αλλά πήρε αυτό που ήθελε, έστω και με αυτογκόλ. Οι πρωτοπόροι δεν «καθάρισαν», όπως ήθελαν, νωρίς και στις καθυστερήσεις παραλίγο να πάθουν ζημιά. Πλέον το ενδιαφέρον τους στράφηκε στον επαναληπτικό κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Στο μεταξύ χτες ο Μπούτσεκ υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση στη σπονδυλική στήλη και αναμένεται να απουσιάσει για περίπου δύο μήνες. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν κουράστηκε, ούτε «καρδιοχτύπησε» να κερδίσει το Αιγάλεω. Σε χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς να αποδώσει ποδόσφαιρο αξιώσεων, έφτασε στο 2 - 0. Το μυαλό των «πρασίνων» έχει στραφεί στον επαναληπτικό με την Οσέρ αλλά και την προσπάθεια αποφυγής συνειρμών. Βλέπετε πέρυσι κέρδισαν εύκολα τον ίδιο αντίπαλο στο πρωτάθλημα αλλά μετά υπέστησαν ήττα - αποκλεισμό από την Πόρτο.

Στη γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον ΟΦΗ και επιβεβαίωσε ότι μόνο με ρεσιτάλ «αυτοχειρίας» θα χάσει την τρίτη προνομιούχο θέση. Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Χαλκηδόνα, συνέχισε το σερί της. Επικράτησε και του Ιωνικού, αναγκάζοντας ακόμα και τον Παράσχο, να παραδεχτεί το προφανές: «Αν κερδίσουμε και τον Ηρακλή, τότε δεν μπορούμε άλλο να κρυβόμαστε. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι πάμε για το ΟΥΕΦΑ». Στο... τσακ επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ, που εκ των πραγμάτων δεν επιζητά τίποτα περισσότερο (π.χ. καλές εμφανίσεις). Ο χαμένος Αρης, παραμένει μπλεγμένος σε «περιπέτειες». Εντυπωσιακή νίκη του Πανιωνίου στον Ηρακλή και επιστροφή στα ευρωπαϊκά σχέδια. Η Ξάνθη κέρδισε τον Ακράτητο στα Ανω Λιόσια και οι γηπεδούχοι έχασαν έτσι την ευκαιρία να βγουν από τη «ζώνη των καταραμένων». Στο ίδιο μέρος που βρίσκονται Προοδευτική και Πανηλειακός, με την πρώτη πάντως να κερδίζει το δεύτερο.