Τα δεξιά...
Τρίτη 2 Μάρτη 2004

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ είναι η προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου: Ας ασχοληθούμε με την ακροδεξιά (που κρύβεται στη Νέα Δημοκρατία), προκειμένου να ξεχάσουμε τη ...δεξιά (που κάθε άλλο παρά κρύβεται), τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ!

Είναι φανερό πως τα δυο κόμματα ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να οριοθετηθούν το ένα απ' το άλλο. Μόνον που η αναζήτηση είναι προφανώς μάταιη σε όσα πεδία κι αν ανατρέξουν, φροντίζοντας με επιμέλεια να αποφεύγουν αυτό της πραγματικής ζωής και των ίδιων πολιτικών που πρεσβεύουν.

Κι αν, τέλος πάντων, στο ΠΑΣΟΚ έχουν τόση αγωνία για την ξενοφοβία και τις κοινωνικές διακρίσεις, ας ασχοληθούν με την κυβερνητική τους πολιτική, η οποία, και τους αλλοδαπούς προσφέρει για εκμετάλλευση χωρίς όρια στους εργοδότες, και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνει για τις υπάρχουσες μειονότητες.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ έταξαν στους αγρότες Παπανδρέου και Καραμανλής, δε λέμε. Επιδοτήσεις, ΕΚΑΣ, δανειακές διευκολύνσεις, προώθηση των ελληνικών προϊόντων και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μια ...μικρή λεπτομέρεια ξέχασαν: Οτι αμφότεροι σκοπεύουν να τους εξαφανίσουν!

Διότι μπορεί οι αγρότες να μην αποφοίτησαν από το Χάρβαρντ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ούτε από το ΜΙΤ, όπως ο Κώστας Καραμανλής, όμως έχουν πλουσιότατη εμπειρία από τέτοιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Και, το κυριότερο, έχουν καταλάβει πως τέτοια και παρόμοια μέτρα υπέρ των αγροτών και ταυτόχρονη αποδοχή των ευρω-κατευθύνσεων περί δραστικής μείωσης του αγροτικού πληθυσμού ...δεν κολλάνε. Και σ' αυτό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν ασυζητητί χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ προεκλογικό χαμό, στο μεταξύ, φαίνεται να τα βρήκαν Ελλαδική Εκκλησία και Φανάρι. Πώς, τι και γιατί, μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ. Πάντως, σίγουρα, οι συμβιβασμοί σ' αυτές τις περιπτώσεις προέρχονται από ...γενικότερο αλισβερίσι.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί το «διακύβευμα» (μια και είναι της μόδας η λέξη) σίγουρα δεν είχε να κάνει απλά με το σεβασμό των αποφάσεων Συνόδων που έγιναν εδώ και 300 χρόνια, αλλά με πολύ σύγχρονα συμφέροντα...