ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Ρεκόρ δεκαετίας!
Τετάρτη 3 Μάρτη 2004

Από την τελευταία πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» στη Νίκαια
Κυκλοφοριακό άλμα σημείωσε ο κυριακάτικος «Ριζοσπάστης» που έφτασε σε Αθήνα - Πειραιά τα 31.154 φύλλα, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά τα φύλλα των συνδρομητών. Πρόκειται για ρεκόρ δεκαετίας, αφού η αμέσως προηγούμενη καλύτερη κυκλοφορία ήταν το Σεπτέμβρη του 2000 οπότε ο «Ριζοσπάστης» με ένθετες τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος είχε πουλήσει 27.286 φύλλα.

Η περασμένη Κυριακή, μέρα πανεξόρμησης σε όλη τη χώρα, μέρα την οποία τα μέλη του Κόμματος αλλά και τα μέλη της ΚΝΕ, με την ορμή τους, τον ενθουσιασμό τους, την αστείρευτη νεανική δύναμή τους με την οποία για ώρες όργωναν πόλεις και χωριά, μετέτρεψαν σε μια πραγματική γιορτή. Αυτή η μέρα απέδειξε για μια ακόμα φορά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για τη σταθεροποίηση σε αυξημένα επίπεδα της κυκλοφορίας του. Ολο και περισσότεροι είναι αυτοί που κατανοούν το «Ρ» ως ένα πολύτιμο, αναντικατάστατο καθημερινό σύντροφο, ως την άλλη φωνή στο χώρο της ενημέρωσης, ως οδηγό δράσης στο χώρο δουλιάς, στη σχολή, στη συνοικία, στο μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα. Αποτελεί δε για όλους όσοι συμβάλλουν στην έκδοσή του και τη διακίνησή του πηγή αισιοδοξίας και δύναμης για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή, αλλά και μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας, την προσπάθεια για ουσιαστική ενημέρωση και πληροφόρηση από τη σκοπιά των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων, κόντρα στα «σκοτάδια» της υποκουλτούρας, της παραπληροφόρησης, της αποσιώπησης και διαστρέβλωσης όλων εκείνων των σπουδαίων που απασχολούν τον εργαζόμενο, τον αγρότη, το μικρομεσαίο, τον άνεργο, το νέο, τη γυναίκα, το συνταξιούχο.

Μπροστά και στην εκλογική μάχη της ερχόμενης Κυριακής, αλλά κυρίως μπροστά στους αγώνες που έρχονται, αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάδοσης της εφημερίδας μας, για να κατακτήσει αυτή περισσότερα σπίτια λαϊκών, εργατικών οικογενειών, για να φτάνει σε περισσότερους ανθρώπους η φωνή του Κόμματος της εργατικής τάξης και του λαού, η φωνή του ΚΚΕ.

Στην Κοκκινιά

«Δεν μπορεί ο άνεργος και ο εργάτης να ρίχνει το ίδιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη με τον βιομήχανο και τον εφοπλιστή. Εχει το δικό του κόμμα που πάντα στήριζε τα συμφέροντά του και θα είναι και πάλι μπροστάρης στους αγώνες από την επομένη των εκλογών». Με αυτά τα λόγια, μέλη των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, μοίραζαν το «Ριζοσπάστη» και το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Β' Περιφέρειας του Πειραιά, από σπίτι σε σπίτι, στις γειτονιές της Κοκκινιάς και καλούσαν το κόσμο, με την ψήφο του, να δώσει αγωνιστική διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προβλήματα που πηγάζουν από την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και την οποία υποστηρίζει και η ΝΔ.

Η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο αγωνιστικό αυτό κάλεσμα των μελών του ΚΚΕ, ήταν άμεση και χαρακτηριστική ήταν η αγωνία που εξέφραζαν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, όπως διαγράφεται από τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής. Μέλλον που είναι συνυφασμένο με την ανεργία, τη φτώχεια, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, τον επεκτατισμό των ιμπεριαλιστών με πολέμους σε κάθε γειτονιά του πλανήτη.

Αποφασιστική στροφή από αυτή την πορεία μπορεί να δώσει μόνο το ΚΚΕ, απαντούσαν τα μέλη του Κόμματος. Το Κόμμα που έχει σταθερό προσανατολισμό το συμφέρον του λαού και όχι της ολιγαρχίας. Που είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο και να υπερασπιστεί το δίκιο των εργαζομένων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, των αγροτών και όλων των λαϊκών στρωμάτων που σήμερα δεινοπαθούν από την αντιλαϊκή πολιτική και των δύο εκπροσώπων του δικομματισμού.

Απόδειξη της απήχησης που έχουν στο λαό οι θέσεις του ΚΚΕ, είναι η επίτευξη του στόχου της πανεξόρμησης του «Ριζοσπάστη». Στον Πειραιά οι πωλήσεις έφτασαν τα 3.300 φύλλα. Ενδεικτικά, τα 1.100 φύλλα δόθηκαν στον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά, 900 στον κεντρικό Πειραιά και 850 στις δυτικές συνοικίες.