Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα από τη Βοιωτία

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Λιβαδειά μίλησε χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας του ΚΚΕ

Τετάρτη 3 Μάρτη 2004

Ο Δημ. Κουτσούμπας
«Ολα τα μέτρα που έχουν πάρει και που ετοιμάζονται να πάρουν, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, αποβλέπουν σε ένα στόχο. Να συγκεντρωθεί περισσότερος πλούτος και μέσα καταστολής σε όλο και λιγότερα χέρια, να γίνει πιο φθηνή πιο ελεγχόμενη η εργατική δύναμη, ο λαός. Να μετέχει η Ελλάδα ακόμα πιο ενεργά στην ιμπεριαλιστική πολιτική, στις πολεμικές επιχειρήσεις». Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά.

«Γι' αυτό - συνέχισε ο ομιλητής - και ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μετά τις εκλογές και τους Ολυμπιακούς, την αποστολή και στρατιωτών στο Ιράκ, ως δυνάμεις κατοχής, αφού οι Αμερικανοί δε θέλουν να μετράνε μόνο Αμερικανούς νεκρούς στρατιώτες εκεί αλλά και Ελληνες και Τούρκους και άλλους. Ορισμένα από αυτά που ετοιμάζουν μετά τις 8 του Μάρτη και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ήδη τα έχουν πει, τα έχουν ομολογήσει προεκλογικά και ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής. Μέσα στις πολλές αερολογίες που λένε, που τις περισσότερες φορές φαντάζουν ασυναρτησίες, το ΚΚΕ, σας καλεί να προσέξετε. Διαγράφουν τα μελλοντικά τους σχέδια που είναι βαθιά αντιλαϊκά και επικίνδυνα.

Με ισχυρό το ΚΚΕ δε θα είναι παντοδύναμα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ! Θα τους δυσκολέψουμε να περνάνε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχουν στα συρτάρια τους! Θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, έτσι όπως αυτοί κάνουν τη ζωή δύσκολη καθημερινά στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, όταν βγαίνουν κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση και ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους τους.

Δε θα παίζουν μονότερμα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ! Θα αλλάξει η πολιτική και ηθική ατμόσφαιρα του τόπου! Θα ανασάνει ο λαός μας! Θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα! Θα χτυπηθεί η μοιρολατρία!

Με την πάλη μας, μαζί με το λαό, ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή, θα παλεύει και θα κερδίζει κατακτήσεις για το λαό, θα εμποδίζει τα χειρότερα! Ετσι, θα ανοίξει ο δρόμος για να φτιαχτεί μια μεγάλη αγωνιστική πλειοψηφία του λαού που θα ανοίξει το δρόμο για ριζική αλλαγή. Θα πρόκειται για μια συμμαχία όλων εκείνων που δε δεσμεύονται από την κυρίαρχη πολιτική, από Συνθήκες τύπου Μάαστριχτ, από συναινέσεις κεντροαριστερές και κεντροδεξιές, από υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος στα δόκανα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των εργοδοτών. Μια συμμαχία με όλους εκείνους που δε συμφωνούν με τους γνωστούς μονόδρομους της ΕΕ και του NATO, της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Η ψήφος στα ψηφοδέλτια, τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ είναι ψήφος πραγματικά αντιδικομματική. Δεν πρόκειται μετά τις εκλογές να αξιοποιηθεί ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΝΔ. Πατάμε γερά στην πείρα μας, στις ίδιες τις αντικειμενικές εξελίξεις. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο δρόμο για να προωθήσουμε τους σκοπούς και του στόχους του λαϊκού κινήματος.

Και από τη Βοιωτία μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Μπορούμε να μειώσουμε το συνολικό άθροισμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με ταυτόχρονη άνοδο του ΚΚΕ. Λίγες μέρες έμειναν ακόμα. Να φτάσουμε παντού! Να μπούμε σε όλα τα σπίτια με το ψηφοδέλτιο στο χέρι! Η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη είναι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!»

Το άνοιγμα στη συγκέντρωση έκανε ο Δημήτρης Τσιθής, εκ μέρους της εκλογικής επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αντωνέλλος Κώστας και Αρβανίτης Παναγιώτης, ενώ παρευρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Γκιόκα Βασιλική και Θεοδώρου Δήμος.