Η βροχή, ο δεσμός και η κυρία
Τρίτη 11 Απρίλη 2000

Σκηνή από την εξαιρετική κοινωνική ταινία του Κεν Λόουτς «Βροχή από πέτρες» που παρουσιάζει η ΕΤ-3
Μια ρεαλιστική δραματική ταινία που τιμήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1993 θα παρουσιαστεί σήμερα από την ΕΤ-3 στις 24.00. Πρόκειται για τη δημιουργία του Κεν Λόουτς «Βροχή από πέτρες», που αφηγείται χωρίς ρητορείες την εξής ιστορία: Ενας άνεργος εργάτης προσπαθεί να βρει χρήματα για να αγοράσει στην κόρη του ένα φόρεμα για την πρώτη της θεία κοινωνία, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό στους καθολικούς. Με πείσμα και υπερηφάνεια ο Μπομπ, έχοντας επίγνωση της φτώχειας του και της κοινωνικής του θέσης, θα βιώσει την πραγματικότητα με αποφασιστικότητα, με κέφι και όχι με απόγνωση. Ο Κεν Λόουτς μας προσφέρει ένα υπερρεαλιστικό δράμα, ένα πορτρέτο της κοινωνίας λίγο πριν το 2000. Ερμηνεύουν οι: Μπρους Τζόουνς, Τζούλι Μπράουν και Ρίκι Τόμιλσον.

Από το MEGA στις 23.00 «Παράνομα δεμένες» των Λάρι και Αντι Γουτσόφσκι. Τα δυο αδέλφια σπάνε πλάκα, διασκεδάζουν και σατιρίζουν με την ιστορία της ταινίας την οποία αφηγούνται. Μια ιστορία μπανάλ, που μιλά για τη Μαφία και επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε σοβαρό φιλμ νουάρ, χωρίς να τα καταφέρνει. Η ερωμένη ενός μαφιόζου ρίχνεται στον υδραυλικό της πολυκατοικίας της και τον πείθει να κλέψουν μια βαλίτσα από το φίλο της, μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα. Ο υδραυλικός είναι γυναίκα, οι δυο γυναίκες δένονται με ένα πάθος παράφορο και ο θεατής διασκεδάζει με τις ειρωνείες των σκηνοθετών για τον ανδροκρατούμενο υπόκοσμο. Με τις: Τζένιφερ Τίλι και Τζίνα Γκέρσον.

Από το SEVEN στις 22.00 «Η κυρία του Μπουρλέσκ» του Γουίλιαμ Γουέλμαν. Μια χορεύτρια του καμπαρέ επιχειρεί να εξιχνιάσει τις δολοφονίες συναδέλφων της στο νυχτερινό κέντρο όπου εργάζεται. Η ταινία γυρίστηκε στα 1943 με χιούμορ, ωραία μουσικοχορευτικά νούμερα και με την εξαιρετική ερμηνεία της Μπάρμπαρα Στάνγουικ.

Από τη ΝΕΤ στις 00.35 «Ενας όμορφος νέος κόσμος» του Σι Ρουνζίου. Ο νεαρός επαρχιώτης Μπάο Τζεν έρχεται στη Σανγκάι προκειμένου να διεκδικήσει ένα διαμέρισμα που κέρδισε από μια εφημερίδα. Παρόλο ότι είναι εφοδιασμένος με λίγα χρήματα που του έδωσε η οικογένειά του, έχοντας στην τσέπη του τη διεύθυνση ενός μακρινού συγγενή και μια χαρούμενη προσωπικότητα, τα χάνει όταν βρίσκεται μπροστά στη φρίκη της μεγάλης διεφθαρμένης πόλης. Πρόκειται για μια βραβευμένη κοινωνική ταινία του 1999, που βλέπεται ευχάριστα. Με τον Γιουγκ Γου.