Οι δρόμοι της αγάπης
Τρίτη 16 Μάρτη 2004

Σκηνή από την ταινία «Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί»
Ενα βραβευμένο ελληνικό ψυχολογικό δράμα και ένα αμερικάνικο γουέστερν, είναι οι επιλογές για τις ταινίες που θα προβληθούν απόψε.

Το πολυβραβευμένο ψυχολογικό δράμα της Φρίντα Λιάππα «Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί», θα προβληθεί απόψε στις 24.00 απ' την ΕΤ-1. Δύο μοναχικές μεσήλικες αδελφές ζουν ολομόναχες, αποκομμένες από τον έξω κόσμο, σ' ένα διαμέρισμα της Αθήνας. Η στιγμή όμως της σύγκρουσης δε θα αργήσει και θα οδηγηθούν στην τραγωδία, με αφορμή την επιστροφή του ζωγράφου ξαδέλφου τους από το Παρίσι. Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1981: Σκηνοθεσίας, Γυναικείας Ερμηνείας (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Σκούντζου και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Μαζί τους ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος και ο Σταμάτης Φασουλής.

O Λόρενς Κάσνταν υπογράφει τη σκηνοθεσία του αμερικανικού γουέστερν «Γουάιτ Ερπ», που θα προβληθεί απόψε από το «Star». Ο σκηνοθέτης προσπαθεί με την ταινία να ξαναζωντανέψει τη ζωή του Γουάιτ Ερπ, του θρυλικού κυνηγού παρανόμων. Γεννημένος σε μια φάρμα της πολιτείας της Αϊόβα και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ο Γουάιτ Ερπ προσπάθησε να υπηρετήσει στο στρατό της Ενωσης, όμως δεν έγινε δεκτός εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του. Τελικά, σπούδασε νομικά και παντρεύτηκε την Γιουρίλα Σάδερλαντ, μια νεαρή γυναίκα, που όμως, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα, πέθανε από τυφοειδή πυρετό. Συντετριμμένος, ο Γουάιτ Ερπ βυθίζεται στη θλίψη, στο ποτό και στην έκλυτη ζωή, ώσπου τελικά ο πατέρας του τον βρίσκει σε άθλια κατάσταση και καταφέρνει να τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο. Στην αρχή, ο Ερλ γίνεται κυνηγός βουβαλιών, όμως, ύστερα από λίγο, μαζί με τα αδέλφια του Βίρτζιλ και Μόργκαν, ξεκινά έναν αγώνα, προκειμένου να εξαλείψει όλες τις συμμορίες παρανόμων που μαστίζουν τις πόλεις της Αγριας Δύσης. Στο Τουμπστόουν της Αριζόνας, ο Γουάιτ Ερπ και τα αδέλφια του, μαζί με τη βοήθεια του Ντοκ Χαλιντέι, έρχονται σε μια αιματηρή σύγκρουση με μια συμμορία, της οποίας επικεφαλής είναι ο αδίστακτος Αικ Κλάντον. Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζιν Χάκμαν, Ντένις Κουέιντ, Μάικλ Μάντσεν, Λίντεν Ασμπι, Τζεφ Φέιχι (STAR, 00.45).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύγκρουση χωρίς... ταμπού (2007-07-13 00:00:00.0)
Η σύγκρουση (2007-01-23 00:00:00.0)
Ο θρύλος της Δύσης (2003-08-14 00:00:00.0)