«Δυναμώνει η θέλησή μας για αγώνα»
Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999

«Απογοητευτικό» ήταν για την κυβέρνηση της καταστολής το αποτέλεσμα της προσπάθειας να σύρει στα δικαστήρια δύο γονείς μαθητών του 7ου Λυκείου Καλλιθέας, που υποδείχτηκαν ως... συμπαραστάτες στον αγώνα των παιδιών τους. Ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και οι μαθητές τρομοκρατήθηκαν, ενώ ακόμα κι αυτή η «Δικαιοσύνη», που εισβάλλει στα σχολεία, για να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική δεν μπόρεσε ούτε τυπικά να στηρίξει τις στημένες καταγγελίες και οι δύο γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Τασία Πουλούδη και ο Γ. Χαλκιαδάκης που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το 7ο Λύκειο Καλλιθέας, όπου είχαν βρεθεί για να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους, οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης βίας, ύστερα από καταγγελία της διευθύντριας του σχολείου και με βάση το άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, αφέθηκαν τελικά χτες ελεύθεροι, αφού κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όλο το βράδυ σαν κοινοί εγκληματίες.

Χτες το πρωί, οδηγήθηκαν μπροστά στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους δίωξη για παράνομη βία, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις καταλήψεις. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι μαθητές του 7ου Λυκείου που έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους, για να τους συμπαρασταθούν. Μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν τις καταγγελίες, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση που έχει ανατεθεί σε πταισματοδίκη.


«Η δίωξή μας ήταν καθαρά πολιτική και κατευθυνόμενη καθώς ούτε επαρκή στοιχεία υπήρξαν και δεν παρεμποδίστηκε με οποιοδήποτε τρόπο να ανοίξει η πόρτα του σχολείου. Αλλωστε, ήμασταν 30 μέτρα μακριά από την είσοδο του σχολείου», λέει στο «Ρ» η Τ. Πουλούδη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 7ου Λυκείου Καλλιθέας και της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας. «Ο σύλλογος, τονίζει, θεωρεί το σχολείο μέρος ελεύθερης διακίνησης των μαθητών και στέκεται στο πλάι τους. Αλλωστε, τα παιδιά λειτουργούν αυτόβουλα κι εμείς σαν γονείς θεωρούμε ότι μπορούν να αποφασίζουν μέσα στα συλλογικά τους όργανα. Και ακριβώς αυτό ζητήσαμε να σεβαστούν. Δε δεχόμαστε την αστυνομοκρατία και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις», τονίζει. Σε ερώτηση αν η δίωξή της θα λειτουργήσει για την ίδια ανασταλτικά για τη συνέχεια, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Ισα ίσα που δυναμώνει τη θέλησή μου να στέκομαι στο πλάι των παιδιών».