Τρίτη 23 Μάρτη 2004

Γιατί δολοφόνησαν τον πνευματικό ηγέτη και ιδρυτή της «Χαμάς» σεΐχη Αχμάτ Γιασίν; Δεν ήξερε ο Σαρόν ότι μια τέτοια ενέργεια:

Πρώτον, θα ενδυναμώσει τη συνεργασία της «Χαμάς» με άλλες οργανώσεις, όπως την παλαιστινιακή ισλαμική «Τζιχάντ» και το Τάγμα των Μαρτύρων του Αλ Ακσά;

Δεύτερον, θα πολλαπλασιάσει τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς;

Τρίτον, θα κόψει κάθε δυνατότητα στην Παλαιστινιακή Αρχή να προσέλθει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, καθώς αυτό θα σήμαινε την καταρράκωση της αξιοπιστίας της στα μάτια του παλαιστινιακού λαού;

Τέταρτο, θα οδηγήσει στην έξαρση επιθέσεων κατά στόχων Ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων σε ολόκληρο τον κόσμο;

Τα ήξερε πολύ καλά. Γι' αυτό το έκανε. Ετσι, τώρα, όλα τα παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν σαν άλλοθι από ΗΠΑ και Ισραήλ για νέο γύρο στο φαύλο κύκλο. Η δολοφονία του Γιασίν θα προσφέρει τα προσχήματα και τις δικαιολογίες για το «πάγωμα» των αμερικανικών «προσπαθειών» να προωθήσουν - υποτίθεται - μια «διευθέτηση» του Παλαιστινιακού.

Αυτό το τελευταίο κρύβει και την ουσία της πράξης. Οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να επιβληθούν με φωτιά και σίδερο. Και έχουν ανάψει στους τοπικούς υπεργολάβους τους, σαν τον Σαρόν, το πράσινο φως να πράξουν τα «δέοντα».

(Το σκίτσο με το «φιλί» μεταξύ Χίτλερ - Σαρόν, δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στην ισραηλινή ιστοσελίδα «infoshop.org», αλλά μην επιχειρήσετε να τη βρείτε στο διαδίκτυο. Οι υπηρεσίες του Σαρόν φρόντισαν την επομένη της δημοσίευσης να ...εξαϋλώσουν την ιστοσελίδα. Οπως ακριβώς έπραξαν χτες με τον ηγέτη της «Χαμάς»).