Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Τρίτη 23 Μάρτη 2004

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Εξαιρετικά αντιλαϊκές και αντιδραστικές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του δικομματισμού κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις που ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Οπως τόνισε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν γενικόλογες αλλά ήταν πολύ σαφείς εκεί που η κυβέρνηση ήθελε να είναι σαφής. Για παράδειγμα όταν ήταν να υποσχεθεί στην ελληνική κεφαλαιοκρατία, το έκανε πάρα πολύ καλά. Απευθυνόμενη δε στον Γ. Παπανδρέου, του είπε να είναι ήσυχος γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή «δεν πρόκειται να ανατρέψει ή να αναιρέσει ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπές κατακτήσεων στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις και αλλού, δεν πρόκειται να ανατρέψει ξεπουλήματα ακτών, παραλιών και ορεινών όγκων».

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην ομιλία του προσπάθησε να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει, επαναλαμβάνοντας τις προεκλογικές του εξαγγελίες και τονίζοντας ότι αυτές θα υλοποιηθούν οπωσδήποτε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου πρόσφερε συναίνεση για την εξωτερική πολιτική και την Ολυμπιάδα ισχυριζόμενος ότι η απερχόμενη κυβέρνηση παραδίδει μια ούτε λίγο ούτε πολύ παραδεισένια χώρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ισχυρίστηκε ότι για τα προβλήματα της χώρας υπεύθυνες είναι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις.