ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προελαύνει το Μαρούσι
Τρίτη 6 Απρίλη 2004

Sportidea

Ασταμάτητο είναι φέτος του Μαρούσι
Πάνω που στον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται για τον αντίπαλο στα πλέι, τώρα θα πρέπει να αγωνιούν ξανά για το εάν τελικά θα μπουν στην οκτάδα. Η ήττα από των Ιωνικό ΝΦ με 94-88 αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη της 25ης αγωνιστικής και ξανάβαλε τους Πειραιώτες σε προβλήματα. Και αυτό γιατί Πανιώνιος και Μακεδονικός τον πλησίασαν στον ένα βαθμό και πλέον διεκδικούν και αυτοί με αξιώσεις μια θέση στην οκτάδα. Μάλιστα, με βάση και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, αφού στις εναπομείναντες αγωνιστικές θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πρωτοπόρο Μαρούσι, το Μακεδονικό στην Κοζάνη και τον Παναθηναϊκό, ομάδες κάθε άλλο παρά αδιάφορες για τους στόχους τους, τότε τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους» χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δύσκολα. Αλλωστε εμφανίσεις σαν και αυτή κόντρα στον Ιωνικό όπου παραδόθηκε σχεδόν αμαχητί στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού (η διαφορά έφθασε και τους 19 πόντους, 64-45) το μέλλον του Ολυμπιακού δεν προβλέπεται και ευοίωνο.

Στους χαμένους της αγωνιστικής πάντως θα πρέπει να συγκαταλεχτεί και η ΑΕΚ αφού η εκτός έδρας ήττα από το Μαρούσι με 68-67 ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα του «Δικεφάλου» για μια θέση στην τετράδα. Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να φύγει με το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό του Αγ. Θωμά αφού πλήρωσε τα λάθη της ιδιαίτερα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Οσο για τους γηπεδούχους, απέδειξαν για άλλη μια φορά φέτος ότι τα καταφέρνουν στα δύσκολα και οδεύουν ακάθεκτοι για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Στο κυνήγι της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη έμεινε ο Παναθηναϊκός αφού αν και δυσκολεύτηκε τελικά επικράτησε του Πανιωνίου με 91-84. Σπουδαίο βήμα για να παραμείνει εντός οκτάδας έκανε το Περιστέρι που πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα όπου επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 90-83. Κοντά στη συμμετοχή του στα πλέι οφ βρέθηκε πλέον και ο Μακεδονικός που νίκησε το Ηράκλειο με 65-56, ενώ τη νίκη πήρε και ο Ηρακλής απέναντι στον Ηλυσιακό (72-64).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μαρούσι 43, Παναθηναϊκός 40, Αρης 37, Ηρακλής 37, ΑΕΚ 36, Περιστέρι 35, ΠΑΟΚ 35, Ολυμπιακός 34, Πανιώνιος 33, Μακεδονικός 33, Απόλλων Π. 31, Ιωνικός ΝΦ 29, Ηράκλειο 29, Ηλυσιακός 28.