Τα παιδία παίζει... θέατρο

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη» και η Γ` Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν τους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Θεάτρου, που πραγματοποιούνται στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, Αγίου Φανουρίου 99.

Κυριακή 16 Απρίλη 2000

Ηδη έχουν συμμετάσχει το 6ο Ενιαίο Λύκειο Ιλίου, το 28ο Γυμνάσιο Αθήνας, το 3ο Γυμνάσιο Ιλίου, το 6ο Ενιαίο Λύκειο Αιγάλεω, το 4ο Γυμνάσιο Ιλίου, το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ν. Φιλαδελφείας «Μ. Κουντουράς» και το 32ο Γυμνάσιο Αθήνας.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, το 8ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου θα παρουσιάσει το έργο «Η γειτονιά του Τσέχωφ» του Νότη Περγιάλη και στις 5μμ την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη. Αύριο, στις 11πμ το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου θα παρουσιάσει τον «Μικρό πρίγκιπα» του Σεντ Εξιπερί και στις 5μμ το έργο «Η δική μου επανάσταση» της Α. Μελισσίδου - Σιαβελή. Την Τρίτη, στις 11 πμ, το 11ο ΤΕΕ Αθήνας παρουσιάζει την «Επέτειο» του Τσέχωφ και στις 5μμ το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ιλίου το έργο «Σταχτιάρης» του Γιώργου Κατζιούλα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: 19/4: 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου με το έργο «Η κόρη του παντοπώλου» του Αγγελου Βλάχου (11 πμ), Ενιαίο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Ειδικής Αγωγής με το έργο «Ασωτος 2000» παραγωγή της ομάδας (5 μμ). Στις 20/4: 7ο Γυμνάσιο Αθήνας με διασκευή επιλεγμένων σκηνών από το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ (11 πμ) και 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης με το έργο του Ψαθά «Ενας βλάκας και μισός» (5 μμ). Στις 21/4: 4ο Γυμνάσιο Αθήνας με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη (11 πμ) και 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη (5 μμ). Σάββατο 22/4, η αυλαία κλείνει με το 32ο Γυμνάσιο Αθήνας το οποίο παρουσιάζει τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, στις 11 το πρωί και ακολουθεί δεξίωση και απονομή μεταλλείων σε όλους τους μαθητές από τον δήμαρχο του Ιλίου.