ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο
Σάββατο 17 Απρίλη 2004

Sportidea

Από παίκτης προπονητής ο Μίλαν Τόμιτς
Οπως και να έχουν έρθει τα πράγματα φέτος, το θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Μαρούσι είναι ντέρμπι. Μπορεί η αγωνιστική και η βαθμολογική κατάσταση των δυο ομάδων να είναι αντίθετες, εντούτοις έχουν και ένα κοινό. Τη νίκη για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Οι Μαρουσιώτες αν καταφέρουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα συνεχίζουν απτόητοι την πορεία τους προς την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ θα πρέπει να ξεχάσει τη λέξη ήττα. Το ντεμπούτο του Μίλαν Τόμιτς σαν προπονητής (έστω και εάν τυπικά θα φαίνεται ο Δημήτρης Τζιάλας) είναι σίγουρα το σημείο αναφοράς του παιχνιδιού, που θα διεξαχθεί όμως κεκλεισμένων των θυρών.

Χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών της (επίσης ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών) η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μακεδονικού, ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο στραβοπάτημα των υπολοίπων στην ξεχωριστή μάχη της τετράδας, που δίνει το πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Φώτης Κατσικάρης, συνέστησε στους παίκτες τους να δείξουν προσοχή στην άμυνα και στα ριμπάουντ, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα, χωρίς τον βασικό της σέντερ, Ανδρέα Γλυνιαδάκη (νοκ άουτ λόγω κατάγματος κόπωσης) θα παρουσιαστεί η οικοδέσποινα, ενώ αμφίβολος είναι ο Χόρας Τζένκινς (υπέστη διάσειση στην προπόνηση της Πέμπτης).

Μετά το διπλό με τον Αρη, στον Παναθηναϊκό θέλουν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του Ηρακλείου, ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Αμαρουσίου και να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα των αντιπάλων τους. Παρ' όλα αυτά η αποστολή στο Λίντο δεν είναι και εύκολη για το «τριφύλλι».

Τη ρελάνς για την ήττα από τους «πράσινους» θέλουν να πάρουν στον Αρη κόντρα στο Περιστέρι, στην Αθήνα, αλλά η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με νίκη βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τετράδα. Εύκολο έργο έχουν οι άλλοι δυο εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης, αφού ο Ηρακλής φιλοξενεί στο «Ιβανώφειο» τον Ιωνικό ΝΦ, και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Πυλαία τον Ηλυσιακό. Στη μάχη της οκτάδας ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα. ΣΑΒΒΑΤΟ: (Ν. Σμύρνη 17:00) Πανιώνιος - Απόλλων Πατρών, («Ιβανώφειο» 17:00) Ηρακλής - Ιωνικός ΝΦ, (Πυλαία 17:00) ΠΑΟΚ - Ηλυσιακός, (Λίντο 17:00 - ΝΕΤ) Ηράκλειο - Παναθηναϊκός, (Κορυδαλλός 18:00 - TV MAGIK) Ολυμπιακός - Μαρούσι, (Ανω Λιόσια 19:00 - ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΑΕΚ - Μακεδονικός. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17:00 ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΕΤ1) Περιστέρι - Αρης.