Ζωγραφική και φωτογραφία
Σάββατο 17 Απρίλη 2004

Εργο του Χρ. Κεχαγιόγλου
Εκθεση φωτογραφίας του Αλέκου Θεοφανίδη εγκαινιάζεται στις 21 του Απρίλη (8μ.μ.) στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής). Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» και θα διαρκέσει έως τις 30 του Απρίλη. Θα λειτουργεί καθημερινά (6.30μ.μ. - 9μ.μ.), εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Την τελευταία ενότητα της σειράς «Λουλούδια και πρόσωπα» παρουσιάζει ο Γιώργος Χαδούλης στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 22 του Απρίλη στην αίθουσα τέχνης «Σκουφά» (Σκουφά 4). Χρώμα και φως είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές των εκτιθέμενων έργων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 του Μάη.

«Μονοπάτια» είναι ο τίτλος της νέας ζωγραφικής δουλιάς του Χρήστου Κεχαγιόγλου, που εγκαινιάζεται στις 22 του Απρίλη (8μ.μ.) στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20). Μετά τις «πτήσεις» των προηγούμενων ενοτήτων της δουλιάς του, ο ζωγράφος «πετά» τώρα χαμηλά, προσπαθώντας να ανακαλύψει μέσα από τη βλάστηση, τα μονοπάτια που οδηγούν στις πηγές. Το τοπίο αποκαλύπτεται μέσα από τα δέντρα και τα φυτικά μοτίβα σαν φυσική προέκταση του ίδιου του παρατηρητή. Οπως και οι προηγούμενες δουλιές του Χρ. Κεχαγιόγλου, έτσι και τα «Μονοπάτια» χαρακτηρίζονται από τα φωτεινά τους χρώματα, τα παιχνίδια της προοπτικής και του σχεδίου και μια παράξενη ή ονειρική ατμόσφαιρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 του Μάη.

Η Φωτογραφική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης «18 Ανω», με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από τη δημιουργία του φωτογραφικού εργαστηρίου, διοργανώνει έκθεση με φωτογραφίες από την αρχή της διαδρομής του εργαστηρίου έως και σήμερα. Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα και φιλοξενείται (έως 28/4) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο).