ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Χρυσό δίδυμο
Τρίτη 20 Απρίλη 2004

Sportidea

Ο Δ. Ταμπάκος, χρυσό στους κρίκους
Επίδειξη δύναμης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων έκαναν οι δυο κορυφαίοι Ελληνες αθλητές της γυμναστικής, Δημοσθένης Ταμπάκος και Βλάσης Μάρας, κατά τη διάρκεια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που έγινε στη Λουμπλιάνα. Οι δυο αθλητές κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα αγωνίσματά τους και έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάκτηση. Ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατέκτησε την πρώτη θέση στους κρίκους. εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό των οργάνων, που του έδωσε βαθμολογία 9,775 και τον έφερε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου μαζί με τον Ρώσο Αλεξάντερ Σαφόσκιν, ο οποίος συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία. Τρίτος ήταν ο Ιταλός Ματέο Μοράντι με 9,750. Μετά τη νίκη του ο Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε: «Ηταν ο πιο δυνατός αγώνας που έχω συμμετάσχει ποτέ. Το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ υψηλό. Ημουν έτοιμος για την πρώτη θέση αν και δεν έχω φτάσει ακόμη στην καλύτερη δυνατή εκτέλεση του προγράμματος».

Ο Βλάσης Μάρας ανέβηκε και αυτός στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο μονόζυγο. Ο Ελληνας αθλητής εκτέλεσε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, το οποίο οι κριτές βαθμολόγησαν με 9,787. Ο Μάρας είχε ανέβει μόλις δεύτερος στο μονόζυγο και έπρεπε να περιμένει ακόμη έξι αντιπάλους για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους, πριν μάθει την τελική κατάταξη.

Sportidea

Ο Βλ. Μάρας, χρυσό στο μονόζυγο
Ο Ιταλός Ενρίκο Πέτσο προσπάθησε να κάνει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα ώστε να ξεπεράσει τον Βλάση Μάρα, αλλά τελικά έπεσε. Αν τα είχε καταφέρει, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό και στο ίδιο βάθρο να ήταν τρεις αθλητές. Ιδιους βαθμούς με τον Ελληνα πρωταθλητή συγκέντρωσε και ο Σλοβένος Αριάζ Πεγκάν. Στην 3η θέση ήταν ο Κριστόφ Σχάρερ από την Ελβετία. Ο Βλάσης Μάρας - μετά το τέλος - παραδέχτηκε ότι ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει ποτέ. «Είχαμε πολύ καλά προγράμματα, τόσο εγώ όσο και ο Πεγκάν. Εκπληκτικός αγώνας».