Η Αντζελα και το... τρελό κόλπο
Πέμπτη 22 Απρίλη 2004

Σκηνή απ' την ταινία «Ενα τρελό, τρελό κόλπο»
Δράμα, πάθη και κοινωνικές συγκρούσεις, αλλά και φαρσοκωμωδία με μπόλικο χιούμορ είναι τα συστατικά των ταινιών που θα προβληθούν απόψε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τη δραματική ταινία «Η Αντζελα πεθαίνει ξανά», που σκηνοθετεί ο Τόμι Μακ Αρντλ θα μεταδώσει απόψε η ΕΤ-3, στις 22.00. Ενα πρωινό η Αντζελα ξυπνάει, φιλάει το σύζυγό της και τον πληροφορεί ευγενικά ότι τον εγκαταλείπει, εννοώντας ότι θα αυτοκτονήσει ξανά. Η ιστορία αρχίζει τη μέρα που η Αντζελα αντίκρισε τον Τζον Μαλόουν και τον ερωτεύτηκε. Τώρα θέλει να αυτοκτονήσει για να αποτρέψει την πώληση του τοπικού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού σε μια μεγάλη αμερικανική εταιρία. Πίσω όμως από την αμερικανική εταιρία βρίσκεται ο Τζον Μαλόουν. Αν η Αντζελα το ήξερε, ίσως σκεφτόταν διαφορετικά. Πάθη και κοινωνικές συγκρούσεις σε μια από τις ταινίες που επέλεξε η Μία Φάροου προκειμένου να αποδείξει ότι έχει απαγκιστρωθεί από την αισθητική του Γούντι Αλεν και τη μανιέρα που υιοθέτησε στις ταινίες του. Πρωταγωνιστούν: Μία Φάροου, Μπρένταν Γκλίσον, Πάτρικ Μπέρτζιν.

Τη φαρσοκωμωδία «Ενα τρελό, τρελό κόλπο», σε σκηνοθεσία Φρανκ Οζ θα μεταδώσει απόψε το «Star». Ο Μπόμπι Μπόουφινγκερ είναι σκηνοθέτης, στο ζενίθ της καριέρας του. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από τις προσπάθειας ώστε να ξαναγυρίσει μια ακόμη εκπληκτική ταινία, που του αποφέρει δόξα και χρήμα. Κάποια στιγμή, πέφτει στα χέρια του ένα σενάριο, το οποίο ο Μπόμπι βλέπει ως την ευκαιρία που ζητούσε. Βρίσκει ένα διάσημο παραγωγό, για τη χρηματοδότηση της ταινίας, ο οποίος βάζει έναν όρο: θα πρωταγωνιστεί ο Κιτ Ράμσεϊ, ο δημοφιλέστερος αστέρας του Χόλιγουντ. Ο Κιτ όμως δε δέχεται να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, σκηνοθετημένη από έναν ξεπεσμένο σκηνοθέτη. Ο Μπόμπι δεν πτοείται. Με τη βοήθεια ενός ετερόκλητου συνεργείου και χάρη σε ένα δαιμονικό σχέδιο του Μπόμπι, γυρίζει την ταινία, με πρωταγωνιστή τον Κιτ, χωρίς όμως ο ίδιος να το γνωρίζει. Πρωταγωνιστούν ο Στιβ Μάρτιν και ο Εντι Μέρφι. Μαζί τους συμπρωταγωνιστούν οι Χέδερ Γκράχαμ, Τζέιμι Κένεντι, Μπάρι Νιούμαν, Τέρενς Σταμπ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. («Star», 21.00)