ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Να επισκευαστούν τα σεισμόπληκτα σχολεία
Παρασκευή 14 Απρίλη 2000

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των παιδιών της Ν. Ιωνίας
«Φτιάξτε τα σεισμόπληκτα σχολεία μας», βροντοφώναξαν, χτες οι μικροί μαθητές των 1ου, 2ου, 3ου, 8ου, 12ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας, απαιτώντας μαζί με τους γονείς τους να δοθεί άμεσα λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να σταματήσει, επιτέλους, ο εμπαιγμός και η αδιαφορία που δείχνουν ο ΟΣΚ και το υπουργείο Παιδείας.

Μαθητές και γονείς του Δήμου συγκεντρώθηκαν χτες, στην πλατεία Συμιριώτη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των έξι παραπάνω Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των αντίστοιχων σχολείων, και δήλωσαν ότι δε θα ανεχτούν το Σεπτέμβρη να αντιμετωπίσουν την ίδια άσχημη κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους οχτώ μήνες. Τη συμπαράστασή τους δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Τσουκαλάς, Ολγα Κατημερτζή, Ρ. Ουσταμπασίδου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αγγελής, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ιωνίας Κ. Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Γ. Κατημερτζής.

Την ανησυχία των γονιών ότι με τους ρυθμούς που γίνονται οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών, τα σεισμόπληκτα 1ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, δε θα είναι έτοιμα, ούτε και το ερχόμενο σχολικό έτος, εξέφρασε ο πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Κ. Ραχιώτης, μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση. Ενώ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί μαθητές από τη συστέγαση των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων.

Με τη σειρά της, η Ολγα Κατημερτζή, πρόεδρος του 3ου Δημοτικού, είπε ότι τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός τα έχουν ξεχάσει και τα έχουν αφήσει οι αρμόδιοι φορείς στην τύχη τους. Συμπλήρωσε ακόμη ότι, αν οι γονείς δεν έπαιρναν την υπόθεση στα χέρια τους, δε θα γίνονταν ούτε οι μικρές επισκευές που έγιναν σε κάποια σχολεία.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο 2ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο, μίλησε ο Δ. Δήμου, αντιπρόεδρος του 2ου Δημοτικού. Σε αυτά τα δύο σχολεία, μετά το σεισμό, το γυμναστήριο υπέστη καθίζηση, ενώ έχουν δημιουργηθεί ρήγματα στο κυλικείο, στα γραφεία των καθηγητών και άλλα. Στη συνέχεια, την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων ζήτησε η πρόεδρος του 8ου Δημοτικού Μ. Αμπατζή. Τον εμπαιγμό και την αδιαφορία που έχουν επιδείξει τόσο καιρό οι αρμόδιοι φορείς κατήγγειλαν ο δημοτικός σύμβουλος Π. Τσουκαλάς, ο κ. Αγγελής, καθώς επίσης και η Μ. Ευαγγελάτου, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας από την παράταξη «Συνεργασία Γονέων Παιδιών - Μόρφωση, σχολείο για όλους». Αμέσως μετά, εγκρίθηκε ψήφισμα της συγκέντρωσης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με μαθητές και γονείς να βροντοφωνάζουν συνθήματα.